Real Madrid ei saanut viikko sitten Etihadilla Mestarien liigan välierien avausosassa vierasmaalia aikaiseksi. Los Blancosilla oli Manchester Cityä vastaan paikkoja, mutta viimeistely oli tehotonta. Saako Real nyt hanansa auki?

Poissaolot

Real Madrid

Karim Benzema (loukkaantuminen)
Casemiro (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)

Manchester City

David Silva (loukkaantuminen)

Edelliset ottelut

Real Madrid

Real Sociedad-Real Madrid 0-1 (La Liga)
Manchester City-Real Madrid 0-0 (Mestarien liiga)
Rayo Vallecano-Real Madrid 2-3 (La Liga)

Manchester City

Southampton-Manchester City 4-2 (Valioliiga)
Manchester City-Real Madrid 0-0 (Mestarien liiga)
Manchester City-Stoke 4-0 (Valioliiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Manchester City-Real Madrid 0-0 (26.4.2016, Mestarien liiga)

Arvio

Otteluparin avausosa ei tarjonnut ratkaisua suuntaan tai toiseen. Realin pallonhallintaprosentti oli hieman parempi, mutta espanjalaiset eivät saaneet 11 maalipaikasta huolimatta tehtyä sitä tärkeää vierasmaalia. Osasyynä tähän voidaan pitää ykköshyökkääjä Cristiano Ronaldon puuttumista.

Nyt Ronaldo palaa kokoonpanoon, mutta Karim Benzema puuttuu kärjestä. Viime aikojen tehokkaimmaksi hyökkäyspään pelaajaksi on noussut viikonloppuna Real Sociedadia vastaan voittomaalin iskenyt Gareth Bale. Walesilainen on osunut viimeiseen viiteen sarjaotteluun neljästi. Edellä mainitussa La Real -kenraalissa Balen maali oli ottelun ainoa.

Jos Real selvitti vaikean vieraspelinsä, Cityn valmistava peli ei sujunut. Southamptonia vastaan tuli St Mary’s Stadiumilla ruma 4-2-tappio. Täydellä miehistöllä Citizens ei pelannut, sillä muun muassa Sergio Agüero ja Kevin De Bruyne olivat lepovuorossa.

Loukkaantumisten osalta Cityn pahin lovi on pelintekijä David Silvan puuttuminen. Hyvä uutinen englantilaisten kannalta kuitenkin on, että Yaya Touré on taas pelikunnossa ja norsunluurannikkolainen asetetaankin todennäköisesti tällä kertaa hyökkäävämpään rooliin.

Real tulee kotinurmellaankin olevaan pallollisesti hallitsevampi osapuoli. City vetäytyy todennäköisesti alemmas ja hakee vastaiskuista vierasmaalia. Los Blancos ei saanut Etihadilla paikoistaan sisään, mutta nyt sekä Bale että Ronaldo ovat Cityn puolustuksen kiusana.

Yksi kysymysmerkki on miten Casemiron mahdollinen puuttuminen näkyy Realin keskikentällä. Brassi on luonut pohjalle tasapainon hyökkäävämpien keskikenttäpelaajien rinnalle. Aiemmin Casemiron poissaolo on tehnyt pohjasta hyvinkin avoimen ja se saattaa tarjota Citylle iskun paikan.

Cityn tavoitteena on pitää peli edellisen osan tavoin mahdollisimman pitkään maalittomana. Voitto-osumaa haetaan vastaiskusta, ja jos se tulee lopussa, Realille ei jää paljoakaan aikaa kahteen maaliin. Uskotaan silti, että hyvin jo Etihadilla painostanut Real saa Ronaldon paluun myötä viimeistelynsä kuntoon ja joukkue jatkaa 2-1-tuloksella derby-finaaliin.