Valitsemme kuukausittain La Ligan tähdistöjoukkueen. Erinomaisen huhtikuun pelannut Atlético Madrid on vahvasti edustettuna. Kentällinen on ryhmityksessä 4-3-3.

Maalivahti

Jan Oblak, Atlético Madrid (1)

Tuntuu tavallaan uskomattomalta, että tämä on ensimmäinen kerta kun valitsemme Oblakin Kuukauden joukkueeseen. Slovenialainen on tällä kaudella pitänyt jo 23 kertaa maalinsa puhtaana La Liga -peleissä. Nollapeleistä neljä tuli huhtikuussa. Perus torjuntatyöskentelyn lisäksi Oblak on erinomainen keskityspalloissa. Kun siihen yhdistetään Atléticon erittäin tiivis koko joukkueen puolustuspelaaminen, on muuria vaikea murtaa.

Puolustajat

Eneko Bóveda, Athletic Bilbao (1)

Athletic pelasi melko mukavasti huhtikuussa. Toki takkiin tuli Atléticolta, mutta vain 0-1. Puolustuksen oikealla laidalla Bóveda esiintyi edukseen. Pääpalloista pakki voitti kolme neljästä, ja suoria puolustustekoja Bóvedalle merkittiin eniten Athleticin pelaajista.

Pedro Bigas, Las Palmas (3)

Las Palmasin kauden jälkimmäinen puolisko on sujunut pirteästi. Huhtikuussa joukkue nappasi kolme voittoa, pelasi kerran tasan ja hävisi kahdesti. Puolustusvelvoitteiden lisäksi toppari Bigas onnistui kahteen otteeseen maalinteossa.

Lucas Hernández, Atlético Madrid (1)

Loukkaantumisten myötä Lucas on saanut näyttöpaikan Atletin puolustuksen ytimessä. Hyvin on sujunut. Edellä jo puhuttiin nollapeleistä, joissa luonnollisesti topparillakin on suuri rooli. Päästämättä jääneiden maalien lisäksi Lucasille merkittiin huhtikuun liigaotteluissa suuri määrä syötönkatkoja ja onnistuneita purkupalloja vaara-alueelta. Kaikin puolin kypsää pelaamista 20-vuotiaalta.

Filipe Luis, Atlético Madrid (4)

Filipe Luis kuvastaa ehkä parhaiten Atlético Madridia. Ei mitään säihkettä, mutta äärimmäisen tasaista suorittamista pelistä toiseen. Tämä on kuluvan kauden yhdeksäs Kuukauden joukkue. Luis on mukana jo neljättä kertaa.

Keskikenttäpelaajat

Sergio Busquets, Barcelona (2)

Barcelona voitti huhtikuun kuudesta pelistään vain kolme ja hävisi toiset kolme. Heikosta vaiheesta huolimatta Busquets jatkoi jotakuinkin omalla tasollaan. Erittäin korkeatasoista pelaamista, joka näkyy etenkin oikeana sijoittumisena ja syöttöjen korkeana onnistumisprosenttina.

Jonathan Viera, Las Palmas (1)

Kuten Bigasin kohdalla jo mainittiin, Las Palmas on ollut kevätpuoliskolla erittäin hyvä. Hyökkäyspäässä tehot olivat huhtikuussa paljolti Vieran varassa. Viidessä ottelussa neljä maalia ja kaksi maalisyöttöä on komea saavutus. Siihen päälle Viera loi 12 muutakin maalipaikkaa. Vain Pablo Sarabia ja Koke ylsivät parempaan lukemaan.

Koke, Atlético Madrid (1)

Atléticossa riittää duunareita. Haalarimiehillä voidaan pitää nollapelejä ja taistella tasureita. Mutta jos halutaan taistella voitoista, murtautumisvaiheessa tarvitaan tilanteiden luojaa. Se vastuu on Kokella. Huhtikuussa Koke iski Betisiä vastaan tehot 0+1, Espanyolia vastaan 1+2 ja Granadaa vastaan 1+1. Siihen päälle mies loi 11 maalipaikkaa ja pystyi silti pitämään syöttöprosenttinsa 80:ssä.

Hyökkääjät

Gareth Bale, Real Madrid (4)

Real Madridin huhtikuu alkoi mukavasti, kun Barcelona kaatui El Clásicossa. Sitten tuli loukkaantumishuolia Cristiano Ronaldon ja Karim Benzeman muodossa. Viime viikkoina Real on joutunut nojaamaan Gareth Baleen – ja Bale on vastannut huutoon. Voittomaali Rayo Vallecanoa vastaan 81. minuutilla. Voittomaali Real Sociedadia vastaan 80. minuutilla. Walesilaisen tehojen ansiosta Real taistelee yhä La Liga -mestaruudesta.

Luis Suárez, Barcelona (5)

Suárez on jo tällä kaudella rikkonut oman yhden kauden maaliennätyksensä. 33 liigaottelussa tehot 35+15=50 ovat hurjaa luokkaa. Uskomattomin putki osui huhtikuussa kolmen päivän ajalle. Kahdessa peräkkäisessä ottelussa yhteensä kahdeksan maalia ja kolme maalisyöttöä. Siihen harva pystyy.

Antoine Griezmann, Atlético Madrid (3)

Jos Atléticon maalitilanteiden luominen on Koken harteilla, niiden päättäminen on puolestaan Griezmannin urakkana. Hyvin on toistaiseksi ranskalainen pystynyt niin sanotusti toimittamaan. Huhtikuun kuudessa pelissä neljä maalia ja kaksi maalisyöttöä. Griezmann on tällä kaudella ollut tekijänä tai syöttäjänä peräti 43 prosentissa Atletin liigamaaleista.

Valmentaja

Diego Simeone, Atlético Madrid (2)

Atléticolla ei pitänyt olla enää saumaa mestaruuteen. Barcelona alkoi kuitenkin kompuroida. Samaan aikaan Atleti hoiti kaikki huhtikuun pelinsä tyylillä. Kuusi ottelua, kuusi voittoa, maaliero 14-2. Kolme viimeisintä huhtikuun peliään Atlético voitti 1-0. Niin tuttua Atléticoa.

Aiemmat kuukauden joukkueet

Maaliskuu
Helmikuu

Tammikuu

Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu