Tällä kaudella tarjoamme kuukausittain katsauksen toisen sarjaportaan, eli Segundan, maailmaan. 22 joukkueen sarjasta kaksi parasta nousee suoraan pääsarjaan. Sijoille 3-6 sijoittuvat pelaavat nousukarsinnat, joiden voittaja nousee pääsarjaan. Sarjan neljä heikointa putoaa Segunda B:hen. Segundassa on nyt pelattu 36 kierrosta. Kierroksia pelataan (pudotuspelit lukuun ottamatta) yhteensä 42.

Leganés ja Alavés kiinni suorassa nousussa – karsintapaikoille tungosta

Piskuisen Leganésin Segundan kärkipaikkaa voi pitää jo pienenä ihmeenä. Joukkue oli johdossa huhtikuun alussa pisteen erolla lähimpään kilpailijaan Alavésiin. Ero pysyy samaisena myös huhtikuun jälkeen, vaikka voittoja irtosikin vain kaksi neljästä ottelusta. Toiset kaksi ottelua päättyi joukkueen tappioon. Vaikka vire näyttää etukäteen heikolta, menee takana lähemmillä kilpailijoilla vielä huonommin. Alavés voitti viidestä ottelustaan ainoastaan yhden. Ainoa voitto tuli huhtikuun alussa Albacetea vastaan. Seuraavasta neljästä ottelusta kolme päättyi tasapeliin ja yksi tappioon.

Alavésin takana olevilla nousukarsintapaikoilla on erittäin tiukkaa. Kolmantena oleva Gimnastic on ainoastaan kahden pisteen päässä Alavésista, joten kärkikaksikon täytyy olla erittäin hereillä lopuissa otteluissa. Muita kolmea karsintapaikkaa pitävät hallussaan Real Oviedo, Real Zaragoza ja Osasuna. Kullakin joukkueella on 56 pistettä, eli neljä pistettä vähemmän kuin sarjakärki Leganésilla. Girona ja Elche ovat lähimpänä kilpailemassa paikoista karsintoihin. Gironalla eroa kuudenteen sijaan on yksi piste, Elchellä kaksi. Koko kärkikahdeksikko on siis kuuden pisteen sisällä.

Putoamisviivan tuntumassa tiukkaa – Athletic Bilbaon kakkosjoukkue todennäköinen tippuja

Putoamisviivan ala -ja yläpuolella käydään kärkipään tapaan kiivasta taistelua. 19. sijalla, eli ensimmäisen putoajan tontilla oleva Ponferradina pyrkii hiillostamaan Almeríaa, Mallorcaa ja Huescaa jäljellä olevissa otteluissa. Nelikko on kolmen pisteen sisällä toisistaan. Ponferradinan takana alkaa olemaan jo väljempää. Llagostera ja Albacete on jäänyt putoamisviivasta jo seitsemän pisteen päähän. Peliä ei ole kuitenkaan vielä täysin menetetty, sillä jaossa on yhä 18 pistettä.

Athletic Bilbao B:n taival Segundassa on lähellä päätöstään. Joukkue voitti huhtikuussa ainoastaan yhden ottelun, ja ero Almeríaan on venähtänyt jo 12 pisteeseen. Athleticilla on kuitenkin sarjakärki Leganésin tapaan yksi ottelu muita vähemmän pelattuina. Lopuista seitsemästä ottelusta on kuitenkin voitettava lähestulkoon jokainen, mikäli sarjapaikka kiinnostaa.

Segundan maalipörssi top 5

1. Sergio León (Elche), 21 maalia
2. Florin Andone (Córdoba), 18 maalia
3. Toché (Real Oviedo), 16 maalia
4. David Rodriguez (Alcorcón), 15 maalia
5. Juan Villar (Real Valladolid), 13 maalia