Villarreal otti kiinnityksen Eurooppa-liigan finaalipaikkaan. Joukkue kukisti välierien ensimmäisessä osaottelussa Liverpoolin maalein 1-0. Ottelun ainokainen nähtiin lisäajalla. Denis Suárez syötti ja Adrián López viimeisteli.

Pelissä oli muutama erilainen vaihe. Ensimmäisen reilun 20 minuutin aikana tilanteita nähtiin molemmissa päädyissä. Sittemmin peli rauhoittui, ja molemmat joukkueet keskittyivät lähinnä suojelemaan omaa maaliaan.

Aivan toisen jakson alussa kotijoukkue oli siirtyä johtoon. Kulmapotku pelattiin Cédric Bakambulle, jonka pusku painui tolpan kautta ohi maalin. Parikymmentä minuuttia myöhemmin tolppia kolisteltiin toisessa päässä. Sergio Asenjo torjui Roberto Firminon laukauksen tolpan kautta ulos.

Tolppakuteja seurasi taas rauhallisempi vaihe, joka muuttui yllättävän kaoottiseksi pelaamiseksi noin viisi minuuttia ennen täyttä aikaa. Ensin Bakambu vapautettiin maalipaikkaan – Simon Mignolet torjui. Heti perään Alberto Moreno pääsi puolittain läpi. Suárez onnistui sen verran häiritsemään, ettei Pool-pakki saanut kunnollista laukausta aikaan.

Ja sitten, lisäajalla, Poolin pakka oli yhtäkkiä aivan levällään. Villarreal pelasi pitkän syötön Suárezille Kolo Tourén selustaan. Nuorukainen olisi voinut yrittää itsekin, mutta hän syötti vielä Lópezille, joka puttasi tyhjiin.

Toinen osaottelu pelataan Anfieldillä ensi viikon torstaina. 1-0-voiton myötä Villarrealille riittää tasapeli finaalipaikkaan.