Eurooppa-liigan välierät pyörähtävät käyntiin torstai-iltana. Suosikin viittaa harteillaan kantava Sevilla matkustaa kohti Ukrainaa, missä vastaan asettuu Shakhtar Donetsk. Donbassin huonon turvallisuustilanteen vuoksi ottelu pelataan Lvivin kaupungissa.

Poissaolot

Shakhtar Donetsk

Márcio Azevedo (loukkaantuminen)
Fred (pelikiellossa)

Sevilla

Marco Andreolli (loukkaantuminen)
Benoît Trémoulinas (loukkaantuminen)
José Antonio Reyes (loukkaantuminen)
Adil Rami (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Shakhtar Donetsk

Odessa-Shakhtar Donetsk 1-1 (Ukrainan liiga)
Oleksandriya-Shakhtar Donetsk 1-1 (Ukrainan cup)
Shakhtar Donetsk-Olimpik Donetsk 3-0 (Ukrainan liiga)

Sevilla

Sevilla-Real Betis 2-0 (La Liga)
Sporting Gíjon-Sevilla 2-1 (La Liga)
Sevilla-Deportivo La Coruña 1-1 (La Liga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Shakhtar Donetsk-Sevilla 2-3 ja. (Eurooppa-liiga, 15.3.2007)

Arvio

Shakhtar Donetsk on monelle aktiiviselle jalkapallon seuraajalle tuttu seura ainakin Euroopan kenttien puolella. Ukrainalaiset on nähty vuodesta toiseen vähintäänkin Eurooppa-liigassa, mutta usein joukkue on nähty myös Mestarien liigan puolella. Donetskin ylpeys on tällä hetkellä jopa hieman yllättäen kotimaansa sarjassa toisena. Kärkisijaa pitävä Kiovan Dynamo on seitsemän pisteen päässä. Toinen sija oikeuttaa kuitenkin Mestarien liigan karsintoihin. Shakhtarin viime aikojen vire on ollut keskinkertainen. Joukkue on jäänyt kahdessa viime ottelussaan tasapeleihin materiaaliltaan selvästi heikompia vastustajia vastaan. Eurooppa-liigassa on kuitenkin kulkenut, sillä puolivälierissä Braga kaatui selvästi yhteismaalein 6-1.

Isäntien poissaololista näyttää hyvälle. Yaroslav Rakitskiy palaa joukkueensa kokoonpanoon kärsittyään pelikieltonsa. Márcio Azevedo on ainoana pelaajana loukkaantuneiden kirjoissa. Keskikenttäpelaaja Fred kärsii kesään asti ulottuvaa pelikieltoaan. Brasilialainen jäi kiinni dopingista viime vuonna pelatun Copa American yhteydessä.

Sevilla viime ajat La Ligassa ovat olleet murheellista seurattavaa. Kuudesta ottelusta on irronnut ainoastaan yksi voitto, minkä vuoksi mahdollisuudet Mestarien liigaan ovat menneet. Täten keskittyminen on varmasti 100-prosenttisesti tässä kilpailussa. Eurooppa-liigan voittaja saa automaattisen paikan Mestarien liigaan sarjasijoituksesta välittämättä. Sevillan tie välieriin kulki pisimmän reitin kautta. Athletic Bilbao kaatui puolivälierissä vasta rangaistuskilpailun jälkeen, kun Athleticin Beñat epäonnistui ainoana pelaajana yrityksessään.

Espanjalaisten loukkaantumiset iskevät koviten puolustuslinjaan. Adil Rami on mahdollisesti ottelusta sivussa, mikä avaa paikan keskuspuolustuksessa Daniel Carricolle. Benoît Trémoulinas on sivussa vasemman laitapuolustajan tontilta. Vielä pari vuotta sitten Kiovan Dynamoa edustaneen ranskalaisen paluu Ukrainaan ei täten toteudu. Puolustaja-kaksikon lisäksi telakalla on José Reyes, jonka umpisuoli leikattiin tiistaina.

Shakhtarin ja Sevillan edellinen kohtaaminen tapahtui yhdeksän vuotta sitten Eurooppa-liigan puolivälierissä. Tuolloin espanjalaiset etenivät jatkoon Javier Chevantónin jatkoajalla tekemällä osumalla. Ukrainalaisilla on täten revanssin paikka. Sevillan vieraskunto on ollut tällä kaudella surkea. Kaikki kilpailut huomioon ottaen ensimmäinen vierasvoitto tuli puolivälierissä Athletic Bilbaota vastaan. Shakhtar on ensimmäistä kertaa Eurooppa-liigan välierissä, joten näyttöhalut ovat varmasti kovat. Heidän on myös lähes pakko ottaa voitto kotipelistään, sillä toinen osaottelu Sevillassa tulee olemaan erittäin kova pala. Tämän ottelun lopputulokseksi veikataan Shakhtarin 2-1-kotivoittoa.