Illalla Vicente Calderónilla otetaan miehestä mittaa, kun Atlético Madrid isännöi Bayern Münchenia Mestarien liigan välierien ensimmäisessä osaottelussa. Kohtaaminen on seurojen kolmas, mutta edellisestä on jo yli 40 vuotta aikaa.

Poissaolot

Atlético Madrid

Diego Godín (loukkaantuminen)
Tiago (loukkaantuminen)

Bayern München

Holger Badstuber
Arjen Robben

Edelliset ottelut

Atlético Madrid

Atlético Madrid-Málaga 1-0 (La Liga)
Athletic Bilbao-Atlético Madrid 0-1 (La Liga)
Atlético Madrid-Granada 3-0 (La Liga)

Bayern München

Hertha Berlin-Bayern München 0-2 (Bundesliiga)
Bayern München-Werder Bremen 2-0 (Saksan cup)
Bayern München-Schalke 3-0 (Bundesliiga)

Arvio

Atlétin ja Bayernin kohtaamisesta odotetaan innolla, sillä nämä kaksi kovatasoista joukkuetta eivät ole vielä koskaan kohdanneet. Nyt se lopulta tapahtuu, ja vielä erittäin maukkaassa paikassa.

Atléticolla voidaan sanoa olevan tällä hetkellä maailman paras puolustus. Joukkue on päästänyt La Ligan puolella ainoastaan 16 maalia, mikä on 13 maalia vähemmän kuin mitä muun muassa Barcelona on päästänyt. Joukkue puolustaa todella yhtenäisesti, ja hyökkäyspään pelaajatkin osallistuvat oman pään suojaamiseen tunnollisesti. Kävelijöitä joukkueesta ei löydy. Diego Godínin poissaolo on kuitenkin erittäin iso menetys puolustuslinjaan. Toppariparin muodostaa todennäköisesti José Gímenez ja Lucas Hérnandez.

Takaisin hyökkäykseen espanjalaiset saavat viime aikoina hyvään iskuun päässeen Fernando Torresin. Torres sai pelikiellon ensimmäisessä osaottelussa Barcelonaa vastaan, ja kärsi sen toisen osaottelun aikana. Torres hyvinkin todennäköisesti ansaitsee paikkansa avaukseen otteidensa perusteella. Espanjalaisen odotetaan muodostavan kärkiparin ranskalaisen Antoine Griezmannin kanssa.

Bayern Münchenin vire kotimaassaan Saksassa on ollut myöskin vahvaa. Pep Guardiolan miehistö on kahden pisteen päässä Bundesliga-mestaruuden varmistamisesta, ja onpa joukkue mukana vielä Saksan cupissakin. Jos Atlético on päästänyt omassa sarjassaan 16 maalia, on Bayern pistänyt vielä paremmaksi. Kovan puolustuslinjan takana veräjää vartioiva Manuel Neuer on joutunut antautumaan ainoastaan 14 kertaa Bundesliigan puolella. Bayernin luottotoppari Jerôme Boateng palasi joukkueen harjoituksiin oltuaan loukkaantuneena, mutta hänen pelaamisensa ei ole vielä varmaa.

Bayernin poissaololista on tuttu. Pitkäaikaispotilas Holger Badstuber on yhä telakalla. Viimeisimpänä loukkaantuiden kirjoihin liittyi myöskin pitkään erilaisista loukkaantumisista kärsinyt Arjen Robben. Robbenin poissaolo on huomattava, mutta hollantilainen on myös hyvin paikattavissa. Oikealla laidalle on heittää niin Kingsley Comania kuin Douglas Costaa.

Ottelusta on odotettavissa vastahyökkäysvoittoista jalkapalloa, varsinkin Atlétin puolelta. Molempien joukkueiden hyökkääjät ovat erittäin nopeita, mikä joten erityisesti laitapuolustajien roolit tulevat ovat tänään suuret. Kysymys kuuluukin – kumpi pystyy rikkomaan vastustajansa puolustuslinjan taian paremmin? Helppoa se ei tule olemaan kummaltakaan. Ottelu päättyy 1-1-tasatulokseen.

Muokattu 27.4.2016 klo 21:15. Kohtaaminen seurojen välillä on kolmas.