Lauantaina Camp Noulla kohtaa kaksi erittäin paljon pisteitä tarvitsevaa joukkuetta. La Ligan kärjessä oleva Barcelona on tasapisteittä sarjakakkosen Atlético Madridin kanssa, ja toinen madridilaisseura Real väijyy pisteen takamatkalla. Sporting Gíjonin tilanne on päinvastainen. Seura on ensimmäisenä joukkueena putoamisviivan alapuolella.

Lähtökohdat

Barcelona katkaisi keskiviikkona kolmen ottelun tappioputkensa murskaavalla 0-8-voitolla La Coruñasta. Tappiokierteen myötä katalaanit kuitenkin menettivät reilun johtonsa sarjakärjessä, ja peli on nyt täysin auki. Pistemenetyksiin ei joukkueella ole enää varaa, sillä kärkikolmikon täydentävät Atlético ja Real Madrid ovat nyt yhden pisteen sisällä.

Sporting Gíjonin tilanne on tukala. Seura otti ison voiton keskiviikkona Sevillasta, mutta kovimman kilpailijan Granadan voittaessa eilen murskalukemin Levanten, tippuivat gíjonilaiset takaisin putoamisviivan alle. Eroa Granadaan on yksi piste. Takana oleva Getafe on pisteen päässä, ja sarjajumbona majaileva Levante neljä pisteen päässä.

Kokoonpanotilanteet

Gerard Piqué palaa lauantaina pelikiellostaan vahvistamaan katalaanien loukkaantumisista kärsivää toppariosastoa. Thomas Vermaelen ja Jérémy Mathieu ovat yhä telakalla. Lisäksi sivussa ovat nuorisokaartia edustavat Sandro Ramírez ja Sergi Samper.

Vierailijoiden loukkaantumislista on pitkä. Bernardo, Álex Menéndez ja Roberto Canella ovat varmuudella lauantaina sivussa. Kolmikon lisäksi Jony, Antonio Sanabria ja Álex Barrera kärsivät pienistä vammoista. Sanabria ja Jony kuitenkin pelannevat tästä huolimatta. Omar Mascarell palaa joukkueen vahvuuteen kärsittyään pelikieltonsa. Hän ottanee paikan keskikentän pohjalta Sergi Alvarezin rinnalta.

Edelliset ottelut

Barcelona

Deportivo La Coruña-Barcelona 0-8 (La Liga)
Barcelona-Valencia 1-2 (La Liga)
Atlético Madrid-Barcelona 2-0 (Mestarien liiga)

Sporting Gíjon

Sporting Gíjon-Sevilla 2-1 (La Liga)
Las Palmas-Sporting Gíjon 1-1 (La Liga)
Sporting Gíjon-Celta Vigo 0-1 (La Liga)

Edellinen keskinäinen kohtaaminen

Sporting Gíjon-Barcelona 1-3 (17.2.2016, La Liga)

Yhteinen historia

Joukkueiden yhteinen historia ei ole kovin pitkä. Kaksikko kohtasi toisensa ensimmäisen kerran syyskuussa 2008, jolloin Barcelona nappasi murskaavan 1-6-vierasvoiton. Kaiken kaikkiaan kohtaamisia on yhdeksän. Näistä kahdeksan on päättynyt katalaanien voittoon. Helmikuussa 2011 päädyttiin 1-1-tasapeliin.

Tilastoniiloille

Barcelonan edellisestä voitosta Camp Noulla on aikaa jo puolitoista kuukautta.

Tulessa

Barcelonan hyökkääjä Luis Suárez laittoi 2000-luvun tilastoja uusiksi paukuttamalla neljä maalia ja antamalla kolme maalisyöttöä keskiviikkona Deportivoa vastaan. Kukaan ei ole tällä vuosituhannella pystynyt olemaan mukana seitsemässä maalissa yhden ottelun aikana. Tehoilla 30+18 uruguyalainen on La Ligan pistepörssin kärjessä. Toisena olevalla Cristiano Ronaldolla tehot ovat 31+11.

Jäässä

Neymarin tahti on kevään mittaan hyytynyt. Viimeisessä kuudessa ottelussa brasilialainen on onnistunut maalinteossa ainoastaan kerran. Barcelonan maalinteko onkin ollut Suárezin harteilla. Blaugranan onneksi Lionel Messi on alkanut jälleen löytämään maalinteon jyvästä.

Ratkaisun paikka

Ottelun kulku etukäteen ajateltuna selvä. Barcelona vie, ja Sporting koittaa tehdä parhaansa estääkseen maalinteon. Tähän kulminoituu myöskin ottelun ratkaisu. Se miten vierailijat pystyvät nollaamaan isäntien hyökkäyskolmikon on Sportingin menestyksen edellytys.

Arvio

Vierailijat eivät saa vielä ensimmäistä voittoaan Blaugranasta. Barcelona vie täydet pisteet 3-0-kotivoitolla.