La Ligassa pelataan keskiviikkona isoja otteluita. Huomiomme kiinnittyy San Mamésille, missä Athletic Bilbao isännöi Atlético Madridia.

Lähtökohdat

Molemmilla joukkueilla on ottelussa vielä paljon pelattavaa. Athleticilla on vielä saumat päästä Mestarien liigan karsintaan, sillä neljännellä sijalla oleva Villarreal on kuuden pisteen päässä. Villarreal kohtaa tänään Real Madridin, joten heidän pistepottinsa voi hyvinkin jäädä tältä kierrokselta nollille. Myös takana on uhkaajia. Suora paikka Eurooppa liigan lohkovaiheeseen ei sekään ole varma, sillä seitsemäntenä oleva Sevilla hengittää viiden pisteen päässä.

Atléticon tilanne on tällä hetkellä poltteleva. Barcelonan kyntäessä on joukkue noussut kuin varkain kamppailemaan mestaruudesta. Madridilaiset ovat tällä hetkellä tasapisteissä sarjajohtajan kanssa. Katalaanit ovat edellä keskinäisten otteluiden ja maalieron turvin. Pisteen päässä kaksikosta oleva Real Madrid on myöskin mukana kamppailussa.

Kokoonpanotilanteet

Athleticilla on sivussa ottelusta pari tärkeää palasta. Aymeric Laporte ja Aritz Aduriz eivät pelaa loukkaantumisten takia. Myöskin Iñaki Williamsin esiintyminen on kolhujen vuoksi epävarmaa.

Atletilta sivussa ovat keskikentältä Tiago ja Gabi. Ensiksi mainittu kärsii loukkaantumisestä, jälkimmäinen pelikiellosta. Kaksikon lisäksi toppariosastolta sivussa on José Giménez, jonka korvaajana jatkanee Stefan Savic. Takaisin kokoonpanoon palaa pelikieltonsa kärsinyt Filipe Luís.

Edelliset ottelut

Athletic Bilbao

Málaga-Athletic Bilbao 0-1 (La Liga)
Sevilla-Athletic Bilbao 2-2 (Eurooppa-liiga)
Athletic Bilbao-Rayo Vallecano 1-0 (La Liga)

Atlético Madrid

Atlético Madrid-Granada 3-0 (La Liga)
Atlético Madrid-Barcelona 2-0 (Mestarien liiga)
Espanyol-Atlético Madrid 1-3 (La Liga)

Edellinen keskinäinen kohtaaminen

Atlético Madrid-Athletic Bilbao 2-1 (13.12.2015, La Liga)

Yhteinen historia

Joukkueet ovat kohdanneet historian saatossa 30 kertaa. Näistä tämän päivän isännät ovat voittaneet kahdeksan kertaa, ja vierailijat 18 kertaa. Neljästi on pelattu tasan. Viime vuosina Atléti on ollut niskan päällä. Baskien edellisestä voitosta on aikaa jo yli kolme vuotta.

Tilastoniiloille

Athletic Bilbao on hävinnyt 13 viime kotiottelustaan ainoastaan yhden.

Tulessa

Atléticon ranskalaiskärki Antoine Griezmann on ollut viime aikoina vakuuttava. 10 viime ottelussa kaikki kilpailut huomioiden on syntynyt yhdeksän maalia. Maalisyötön hän on tarjoillut kahteen osumaan. Näissä otteluissa hän vei kolmesti ottelun parhaimman pelaajan -palkinnon.

Jäässä

Athleticin laiturin Iker Muniainin viime kuukaudet ovat olleet varjojen mailla tallustelua. Edellisestä maalista on aikaa jo lähes kaksi kuukautta, eikä miestä ole voitu peluuttaa totuttuun tapaan täysiä minuutteja.

Ratkaisun paikka

Mikäli historia toistaa itseään, ei tänäänkään tulla näkemään mitä hyökkäyspelin riemuvoittoa. Adurizin poissaolo on kirpaiseva asia isäntien hyökkäystehokkuudelle, eikä Atléticon puolustus ole muutenkaan kovinkaan lasinen. Isäntien täytyy lähteä otteluun vastahyökkäyksien kautta, ja pyrittävä estämään Atletin liekeissä olevan hyökkäyksen pyristelyt.

Arvio

Atletic hakee ottelusta tasapeliä. Hyökkäyskalusto ei ole tällä hetkellä siinä kunnossa että he saisivat maalia Atletin verkkoon, joten kaikki pitää lähteä rakentamaan puolustuspelin kautta. Atleti saa kuitenkin kerran murrettua linjan, ja ottaa pisteet kotiin 0-1-vierasvoitolla.