Argentiinan maajoukkueen kaikkien aikojen maalintekijä Gabriel Batistuta uskoo menettävänsä ennätyksen hyvin pian. Lionel Messi on enää neljän osuman päässä entisen Fiorentina-pelaajan lukemista.

– Messi tulee viemään ennätyksen minulta, se on fakta. Ihmettelen oikeastaan, että sitä ei olla tätä ennen rikottu. Totta puhuen ennätyksen menettäminen harmittaa minua. Se on täyttänyt minut ylpeydellä pitkään. Lohduttavaa on kuitenkin, että sen rikkoo pelaaja joka täysin omalla tasollaan. Olen tällä mittarilla jo lyönyt Diego Maradonan, joka oli pelaajana omalta planeetaltaan.

Batistuta ei niele kritiikkiä, jota Messille osoitetaan argentiinalaisten taholta.

– Hän pelaa 70 ottelua vuodessa, ansaitsee hyvät rahat, eikä hänen olisi mikään pakko tulla Argentiinaan kuuntelemaan tällaista kitinää. Kritiikki on paikallaan, jos pelaa huonosti, mutta kukaan ei voi sanoa, ettei Messi olisi nälkäinen.

Kun puhutaan argentiinalaisista pelaajista, tulee usein eteen Messin ja Maradonan vertailu. Batistuta nostaa esiin kokonaisen sukupolven, joka voisi olla mukana vertailussa.

– Pelasin sellaisten ”monstereiden” kanssa kuin Claudio Caniggia, Oscar Ruggeri, Sergio Goycochea, Ariel Ortega ja Diego Simeone. Mutta Diego ja Lionel ovat täysin omassa ulottuvuudessaan.

– Maradonan kanssa pelasin jonkun verran, mutta Messin kanssa en ole edes treenannut. Olisi ollut kiinnostavaa nähdä, mitä olisimme voineet saada aikaan yhdessä.

Lähde: Marca