Villarreal kukisti Eurooppa-liigan puolivälierävastustajansa Sparta Prahan vieraissa maalirikkaan illan päätteeksi luvuin 2-4 (0-3). Parin yhteismaalit menivät keltapaitojen hyväksi peräti 6-3 ja Villarreal jatkaa toisena espanjalaisjoukkueena välieriin.

Villarreal voitti parin ensimmäisen osaottelun kotonaan luvuin 2-1. Sparta sai siis ennakkoasetelmissa toista ottelua ajatellen tärkeän vierasmaalin. Ensimmäinen osaottelu oli melko kokonaisvaltaista Villarrealin hallintaa, ja Spartan todellisia maalintekotilanteita ei oikeastaan ollut yhtä enempää.

Toinen osa ei ehtinyt vanheta viittä minuuttiakaan, kun edellisessä osaottelussa molemmat Villarealin maalit tehnyt Cédric Bakambu pääsi irti Spartan puolustukselta ja sai vapaasti sijoittaa pallon varmasti etualakulmaan. Täydellisyyttä hipovalla läpisyötöllään tilanteen alusti Trigueros Muñoz.

Vaikka Villarreal sai kaipaamansa vierasmaalin jo heti alussa, Sparta ei luovuttanut. Kauden jokaisessa Eurooppa-liigan ottelussa maalintekoon yltäneet tshekkiläiset rakentelivat toinen toistaan vaarallisempia hyökkäyksiä keltapaitojen vetäytyessä.

Toisaalta kotijoukkueen suurena huolena oli myös Villarrealin mahdollinen toinen vierasmaali, joka olisi tarkoittanut käytännössä kuoliniskua Spartan jatkohaaveille. Roberto Soldado pääsi 20. minuutilla nokikkain tshekkivahti David Bičíkin kanssa, mutta veto suuntautui yli maalin.

Spartan paras maalintekotilanne avausjaksolla nähtiin hieman ennen puoliaikavihellystä, kun pitkän syöttömyllyn jälkeen pallo pelattiin boksiin, mutta Ladislav Krejčí ei saanut hyvästä paikastaan maalia.

Jos Spartalla oli tässä vaiheessa vielä jonkinlaisia toiveita jatkopaikasta tässä vaiheessa, Villarreal hautasi isäntien realistisimmat jatkohaaveet puoliajan loppuun mennessä.

Denis Suarez lähetti 41. minuutilla boksiin keskityspallon, joka purettiin suoraan Samuel Castellijolle, joka ei paikastaan erehtynyt. Tämäkään ei vielä keltapaidoille riittänyt ennen puoliaikaa.

Lisäajalla edellisen maalin tehnyt Castellijo antoi Villarrealin kulmapotkun, jonka puolestaan Bruno Soriano jatkoi päällään kohti maalin takanurkkaa. Pallo meni Spartan maaliin, mutta pusku kuitenkin muutti matkallaan suuntaa ja merkittiin lopulta spartalaisten omaksi maaliksi.

Maali-iloittelu ei ottanut laantuakseen toisella puoliajalla, kun Suarezin keskitys oikealta laidalta löysi maalin edestä Bakambun, joka ronkki pallon sisään viiden metrin alueen viivalta. Kongolainen siirtyi maalillaan Eurooppa-liigan maalitilaston jaetulle kärkisijalle.

Sparta kuitenkin jatkoi peliään urheasti vielä takaiskujen jälkeenkin kuuden maalin takaa-ajosta huolimatta. 65. minuutilla uurastus palkittiin, kun Bořek Dočkal pääsi ampumaan pallon kuudentoista rajalta tulisesti alanurkkaan.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Krejčí pääsi kaunistelemaan digitaalit lukemiin 2-4. Sparta sai ottelun viimeisen tunnin aikana aikaan valtavan paineen, josta kiitoksen ansaitsee myös fanaattinen kotiyleisö, joka jaksoi kannustaa omiaan tilanteen toivottomuudesta huolimatta.

Ottelu päättyi loppulukemiin 2-4. Villarreal raivasi tiensä neljän parhaan joukkoon ja on toinen jäljellä olevista espanjalaisjoukkueista turnauksessa.

Eurooppa-liiga tänään

Liverpool-Borussia Dortmund 4-3 / yhteismaalit 5-4
0-1 Henrik Mkhitaryan (5.)
0-2 Pierre-Emerick Aubameyang (9.)
1-2 Divock Origi (48.)
1-3 Marco Reus (57.)
2-3 Philippe Coutinho (66.)
3-3 Mamadou Sakho (78.)
4-3 Dejan Lovren (90+1.)

Sevilla-Athletic Bilbao kesken tilanteessa 1-2
0-1 Aritz Aduriz (57.)
1-1 Kévin Gameiro (59.)
1-2 Raúl García (80.)

Shakhtar Donetsk-Braga 4-0 / yhteismaalit 6-1
1-0 Darijo Srna rp, (25.)
2-0 Ricardo Ferreira om. (43.)
3-0 Viktor Kovalenko (50.)
4-0 Ricardo Ferreira om. (74.)

Sparta Praha – Villarreal 2-4 / yhteismaalit 3-6
0-1 Cédric Bakambu (5.)
0-2 Samuel Castillejo (43.)
0-3 David Lafata om. (45+1.)
0-4 Cédric Bakambu (49.)
1-4 Bořek Dočkal (65.)
2-4 Ladislav Krejčí (71.)