Javier Tebasin mielestä La Ligan on otettava taloudellisesti mallia Valioliigasta, ettei sarjasta tulisi jalkapallon NBA:ta. Valioliiga keräsi kaudella 2013-14 4,10 miljardin euron tulot ja La Liga vain 1,90 miljardia.

– Toivomme kasvavamme, jottei Valioliigasta tulisi maailman suurinta sarjaa. Haluamme olla taloudellisesti samalla tasolla Tebas kertoi BBC:lle.

NBA on koripallon maailmanlaajuisesti johtavin sarja. Se houkuttelee mukaansa parhaita pelaajia ympäri maailmaa.

– Jos epäonnistumme tavoitteessamme, Valioliigasta tulee jalkapallon NBA ja se ei olisi hyvä meidän, saatika urheilun kannalta. Yritämme tehdä enemmän töitä televisio-oikeuksien eteen ja saada rahaa sponsorisopimuksista.

Tebas uskoo Espanjan viime vuosien talouskriisin auttaneen La Liga -seuroja nostamaan esiin uusia urheilijakykyjä ja saamaan enemmän arvoa omille pelaajilleen kuin Valioliiga.

– Kriisi opetti espanjalaista jalkapalloa työskentelemään kovemmin kykyjen löytämisen eteen. Valioliigalla se on ollut helpompaa.

Tebas nosti myös esille Leicesterin suvereenin kauden Valioliigassa. La Ligan puheenjohtajan mukaan Kettujen esitykset kertovat, ettei kaikkea aina voi mitata rahassa.

– Se mitä Leicester tekee, on suuri ihme ja he tulevat pääsemään Mestarien liigaan. Tämä todistaa, ettei jalkapallossa kaikki aina riipu rahasta.