Mestarien liiga on puolivälierien osalta paketissa, joten tänään siirretään katseet Eurooppa-liigaan. Athletic on Sevillassa vaikean paikan edessä. Villarrealin asetelmat ovat andalusialaisten tapaan suotuisat. Ketkä jatkavat välieriin?

Athleticin johdon menettäminen vaikeuttaa jatkomahdollisuuksia Andalusiassa

Athletic Bilbaon ja Sevillan otteluparin avausosasta ei draamatiikkaa puuttunut. Athletic siirtyi maalittoman ensimmäisen jakson jälkeen Aritz Adurizin osumalla johtoon, mikä ei kuitenkaan riittänyt. Alle kymmennessä minuutissa Sevilla tasoitti ja Vicente Iborra iski toisen arvokkaan vierasmaalin seitsemän minuuttia myöhemmin. Andalusialaiset siis pääsee kotinurmelleen hyvinkin vahvoista lähtöasetelmista.

Sevilla hävisi viikonloppuna kolmannen perättäisen sarjaottelunsa Valencian yllätettyä 2-1-numeroin kotinurmellaan. Viime peleissä takkiin on tullut myös Real Madridilta ja Real Sociedadilta.

Athleticin otteet eivät ole olleet sen parempia. Ennen viime kierroksen voittoa Rayo Vallecanosta joukkue pelasi tasan Granadan vieraana ja hävisi Espanyolille.

Sevillalta puuttuu illan ottelusta avauksen laitapuolustaja Benoit Tremoulinas. Vahvasti hyökkäyksiä tukevan ranskalaisen puuttuminen vähentää nousuja laidalta.

Athleticin pahin poissaolo on loppukauden sivussa oleva Aymeric Laporte. Joukkueen parhaan keskuspuolustajan puuttuminen tekee alakerrasta hyvin haavoittuvaisen. Varmasti poissa on myös Sabin Merino ja Inaki Williamsin pelaaminen epävarmaa.

Athleticin viime kerran sulamisen myötä baskit tarvitsevat vieraissa vähintään kaksi maalia edetäkseen jatkoon. Joukkue ei ole onnistunut siinä yli kuukauteen, joten alkuasetelmat eivät näytä suotuisilta.

Sevillan prioriteettina on oman pään puhtaana pitäminen ja Athleticin jättimäinen kärkipelaaja Aduriz saanee erikoistarkan vartioinnin. Vieraat ovat kärsineet viimeisissä peleissä viimeistely-ongelmista, eivätkä nuo ongelmat hetkessä kaadu. Athletic tekee yhden maalin, mutta Sevilla jatkaa 1-1-tuloksella välieriin.

Villarrealile riittää Tsekeistä tasapeli

Villarrealin piti ratkaista ottelupari Sparta Prahaa vastaan jo avausosassa, mutta toisin kävi. Tsekkiläiset saivat tehtyä Espanjassa vierasmaalin ja 2-1-tuloksen myötä kotona riittää 1-0-voitto,

Sparta majailee 23 pelatun ottelun jälkeen Tsekin pääsarjassa toisena. Viimeisestä viidestä pelistä neljä on päättynyt voittoon.

Myös Villarrealin otteet La Ligassa ovat olleet vahvoja. Viikonlopun pistepotti Getafesta oli joukkueen toinen perättäinen voitto. Edellinen tappio tapahtui Espanjassa kuukausi sitten Sevillan vieraana.

Sparta joutuu toiseen osaotteluun ilman viime pelissä osunutta Jakub Brabecia ja Costa Nhamoinesua. Molemmat ovat varoitustiliensä täytyttyä pelikiellossa. Myös keskikenttäpelaaja Petr Jiracekilla on ollut vammaa alla.

Villarrealin poissaolot ovat toppariosastolla. Sekä Mateo Musacchio että Daniele Bonera puuttuvat loukkaantuneina joukkueen vahvuudesta.

Villarrealilta riittää Tsekeistä tasapeli jatkopaikkaan. Keltaisen Sukellusveneen puolustus on ollut yleisesti vakuuttava ja joukkue on päästänyt viime aikoina keskimäärin vain yhden maalin. Musacchion ja Boneran puuttumiset kuitenkin hieman verottavat sen tehoa.

Spartan puolelta taas lovea on sekä kärjessä että alakerrassa. Pelikiellossa oleva Costa nimittäin kuului avauksen toppariosastoon. Ilman Brabecia isännät eivät myöskään kertaa enempää Keltaisen sukellusveneen puolustusta murra. Uskotaan siis Villarrealin jatkavan vieraissa tasurin turvin välieriin.