Real Madrid onnistui jos ei mahdottomassa, niin vaikeassa tehtävässä. Joukkue käänsi Mestarien liigassa 0-2-tappioaseman 3-2-voitoksi puolivälierissä Wolfsburgia vastaan. Ratkaisija löytyi tutusta osoitteesta, sillä Cristiano Ronaldo takoi hattutempun. Yksi osumista syntyi jalalla pelitilanteesta, toinen puskemalla ja kolmas vapaapotkusta. Hattutemput eivät ole Ronaldolle ihan vieras juttu Mestarien liigassa(kaan).

5 - @Cristiano equals Messi as player with most hat tricks in #UCL history (5). Duel

Real aloitti ottelun korkealla intensiteetillä. Ensimmäisen viiden minuutin ajan pallo pyöri lähinnä Wolfsburgin kenttäkolmanneksella. Kuudennella minuutilla Sergio Ramos jatkoi jo keskityksen ylärimaan, pallo tosin putosi kaaressa poikkipuun päälle.

Väkevä paine toi kotijoukkueen puolustuksen avustuksella tuloksen vartin pelin jälkeen. Naldo potkaisi puolittaisen hudin Daniel Carvajalin keskityksestä, ja Ronaldo kuittasi helpohkosti irtopallon maaliin. Carvajal oli merkittävällä tavalla maalissa mukana, sillä koko tilanne lähti laitapakin katkaisemasta harhasyötöstä.

Pallo keskelle, ja lähestulkoon heti uudestaan Wolfsburgin päätyyn. Tilanne johti kulmapotkuun, jonka Toni Kroos tarjoili etualueelle. Ronaldo puski tarkasti takakulmaan. Reilu 17 minuuttia pelattu, ja Real oli noussut tasoihin. Yhteismaalit siis tässä vaiheessa 2-2.

Alkoi jo näyttää siltä, että Real murjoisi Wolfsburgin Bernabéun nurmelle. Pikku hiljaa pelin virtaus kuitenkin hieman tasoittui, ja vierasjoukkuekin alkoi päästä mukaan peliin. Edelleen hyvistä maalipaikoista vastasi kuitenkin Real. 29. minuutilla Karim Benzema tälläsi matalan laukauksen kohti alakulmaa – Diego Benaglio torjui.

Sen lisäksi, että Wolfsburg oli jo päästänyt espanjalaiset mukaan ottelupariin, joukkue sai avausjaksolla myös loukkaantumisten suhteen huonoja uutisia. Julian Draxler ei kyennyt jatkamaan peliä, ja hänen tilalleen vaihdettiin Max Kruse.

Muutamaa minuuttia vaihdon jälkeen Wolfsburg pakotti ensimmäistä kertaa Keylor Navasin kunnolla töihin. Luiz Gustavon kaukolaukaus oli painava, mutta suuntautui liiaksi keskelle. Joka tapauksessa Navas joutui venymään.

Pari minuuttia edellisestä, ja vierasjoukkue oli jo suhteellisen lähellä ottelun avausmaaliaan. Real-puolustuksen sähläilyn myötä pallo päätyi rangaistuspisteen tuntumaan Bruno Henriquelle. Brasilialaishyökkääjä pyrki laukomaan nopeasti, mutta sekä Ramos että Marcelo ehtivät saada jalkansa väliin.

Toinen puoliaika eteni pitkään melko tasaisissa merkeissä. Molemmissa päädyissä luotiin ensimmäisen 20 minuutin aikana puolittaisia maalipaikkoja, muttei mitään sen enempää. 66. minuutilla sen sijaan nähtiin tilanne, jota todennäköisesti tulevina päivinä spekuloidaan espanjalaislehdissä. Ramos puski Kroosin antaman kulmapotkun tolpan sisäreunaan, josta peliväline kimposi kohti maaliviivaa. Maalivahti Benaglio nappasi pallon ilmasta kiinni. Hidastuskuvista jäi hieman epäselväksi, ylittikö pallo maaliviivaa. Ottelun tuomaristo ei joka tapauksessa maalia hyväksynyt.

Ramosin lähesmaalin spekulointia vähentää se, että vajaa vartti ennen täyttä aikaa Real sai haluamansa. Gustavo taklasi 25 metrissä keskisektorilla varoituksen arvoisesti Luka Modricia. Tuloksena vapaapotku, jota asettui ampumaan Ronaldo. Portugalilainen kruunasi huikean iltansa täräyttämällä hattutempun täyteen. Edelleen tilanne oli toki se, että yhdellä maalilla Wolfsburg olisi siirtynyt otteluparissa kuskin paikalle.

Muutamaa minuuttia Ronaldon osuman jälkeen Real oli lyödä viimeisen naulan arkkuun. Benzema pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta Benaglio piti torjunnallaan saksalaisten haaveita jossain määrin elossa.

Viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa lopullista ratkaisua yritti vaihdossa ottelun aloittanut Jesé. Jälleen Benaglio venyi torjuntaan.

Neljättä maalia ei Real lopulta tarvinnut. Tuomarin pilli soi, Real välieriin yhteismaalein 3-2. Neljän parhaan joukkoon eteni myös Manchester City, joka kaatoi tiistain toisessa puolivälieräottelussa PSG:n. Keskiviikkona välieräpaikkoja jahtaavat Atlético Madrid, Barcelona, Benfica ja Bayern München.