La Ligassa pelataan viikonloppuna ottelukierros numero 32. Kierroksen poimintamme käsittelee sunnuntain alkuillan kamppailua, jossa tappioputkessa oleva Valencia isännöi Sevillaa.

Lähtökohdat

Valencian viime ajat ovat olleet synkkiä. Joukkue on voittanut La Ligan puolella viimeksi yli kuukausi sitten, kun joukkue kaatoi vieraissa Málagan maaliskuun alussa. Gary Nevillen potkujen odotettiin tuovan Los Murciélagosin pelaamiseen käännöstä, mutta englantilaisen korvaaja Pako Ayestarán ei ole onnistunut tässä odotetulla tavalla. Valencia löytyy sarjataulukon 15. sijalta. Matkaa ensimmäiseen putoajaan Sportíng Gíjoniin on kuusi pistettä.

Myöskään Valencian sunnuntaisen vastustajan Sevillan otteet eivät ole viime aikoina mairitelleet. La Ligan puolella on meneillään kahden ottelun tappioputki. Huhtikuun alussa Real Sociedad haki Unai Emeryn miehistöstä 1-2-vierasvoiton, ja ennen maaottelutaukoa Real Madrid pöllytti Sevillistasia tylyin 4-0-numeroin. Edellisessä ottelussa Eurooppa-liigan puolella Sevilla kuitenkin kaatoi Athletic Bilbaon 1-2, mikä varmasti toi takaisin menetettyä itseluottamusta. Sevilla on sarjassa seitsemäntenä, mikä oikeuttaa Eurooppa-liigan karsintoihin. Viidentenä oleva Celta Vigo on kuitenkin vain kahden pisteen päässä, ja kuudentena oleva Athletic pisteen päässä. Mestarien liigan karsintapaikkaa hallussaan pitävä Villarreal on kuitenkin jo yhdeksän pisteen karkumatkalla.

Kokoonpanotilanteet

Molemmilta seuroilta on sivussa nimimiehiä. Isänniltä loukkaantuneina ovat Zakaria Bakkali, João Cancelo ja José Gayá. Pienistä vammoista kärsivä Denis Cheryshev on mahdollisesti mukana kokoonpanossa. Cancelon oikean laitapuolustajan tontin täyttänee Antonio Barragán, ja Gayán saappaat vasemmalla Guilherme Sigueira.

Sevillan poissaololista on yhden nimen pitempi. Marco Andreolli ja Benoît Trémoulinas ovat varmuudella sivussa loukkaantumisten vuoksi. Mariano ja José Antonio Reyes kärsivät sunnuntaina pelikieltoa. Daniel Carricon pelaaminen on vielä epävarmaa.

Edelliset ottelut

Valencia

Las Palmas-Valencia 2-1 (La Liga)
Valencia-Celta Vigo 0-2 (La Liga)
Valencia-Athletic Bilbao 2-1 (Eurooppa-liiga)

Sevilla

Athletic Bilbao-Sevilla 1-2 (Eurooppa-liiga)
Sevilla-Real Sociedad 1-2 (La Liga)
Real Madrid-Sevilla 4-0 (La Liga)

Edellinen keskinäinen kohtaaminen

Sevilla-Valencia 1-0 (29.11.2015, La Liga)

Yhteinen historia

Joukkueet ovat kohdanneet historian saatossa 33 kertaa, ja ottelut ovat olleet aina erittäin tasaisia. Sevilla on maratontaulukossa himpun verran edellä 16 voitollaan. Valencialla voittoja on 13 kappaletta, ja neljästi on pelattu tasan. Viime vuosina joukkueet ovat voittaneet vuoronperään. Viimeisestä kahdeksasta kohtaamisesta molemmat ovat voittaneet kolme. Tasatulokseen on päädytty kahdesti.

Tilastoniiloille

Sevilla on ainoa joukkue joka ei ole voittanut kertaakaan vieraissa kuluvalla kaudella La Ligassa. Tasapelejä on kuitenkin kertynyt yhdeksän kappaletta.

Tulessa

Isäntien luottotoppari Shkodran Mustafi on pelannut erinomaisesti joukkueensa heikosta suoritustasosta huolimatta. Saksalainen on ollut puolustustilastoissa sarjan kärkipäätä, ja hänet on valittu kuukauden sisään kahdesti ottelun parhaaksi pelaajaksi. Viimeksi kyseinen meriitti tuli edellisessä ottelussa Las Palmasia vastaan.

Jäässä

Valencian vasen laitahyökkääjä Pablo Piatti on ollut koko kauden varjojen mailla, eikä valoa ole ollut näkyvissä. La Ligan puolella ei ole syntynyt vielä yhtään tehopistettä, eikä pelaaminen yleensäkään ole maistunut. Usein on tullut otteluita, ettei mies ole saanut tehtyä edes yhtään haastoa, mikä on eriskummallista hyökkäyspään pelaajalle.

Ratkaisun paikka

Sevillan ja Valencian vahvuudet korreloivat toisiaan. Peli tulee kulminoitumaan erityisesti erikoistilanteisiin, mikä on Sevillan vahvuus ja Valencian heikkous. Sevilla on kuitenkin osoittanut haavoittuvuutensa varsinkin johtoasemassa pelatessa, joten henkiset asenteet ovat ratkaisevassa asemassa. Kumpikaan joukkueista ei ole vakuuttanut peruspelaamisellaan.

Arvio

Historia toistaa itseään ja luvassa on jälleen tiukka kamppailu. Sevillan vierasmörkö ei suostu vielä poistumaan, ja pisteet jaetaan 1-1-tasatuloksella.