Villarreal otti kotikentällään ansaitun päänahan tshekkiläisestä vastustajastaan Sparta Prahasta. Ottelu oli kokonaisuudessaan keltapaitojen hallintaa, ja loppuluvut 2-1 (1-1) mairittelevat keskieurooppalaisia. Villarrealin kummatkin maalit olivat Cédric Bakambun käsialaa.

Asetelmat otteluun olivat varsin selkeät: espanjalaiset lähtivät otteluun suurena ennakkosuosikkina, siinä missä Spartan tavoitteena oli pitää oma maali puhtaana ja keskittyä vastahyökkäyksiin. Kamppailu alkoikin espanjalaisten vankassa komennossa, mihin prahalaisten oli vaikea vastata.

Ottelu sai prahalaisittain painajaismaisen alun, kun vaarattoman näköisessä tilanteessa Spartan maalivahti David Bičík aikaili huomaamatta avausta peittämään rientänyttä Bakambua, josta Bičíkin avaus kimposi nolosti Spartan maaliin. Avausvartin aikana vaarallisiin maalintekopaikkoihin pääsivät keltapaitojen Samuel Castillejo sekä Roberto Soldado.

Avausjakson puolivälin jälkeen myös Sparta sai luotua hieman painetta kotijoukkueen maalille, mikä avasi myös Villarrealille tyhjää tilaa hyökkäyspäässä. Bakambu pääsi 22. minuutilla keskikaistalta nokikkain tshekkivahti Bičíkin kanssa, mutta tällä kertaa tshekkivahti oli mies paikallaan torjuen maata pitkin ammutun kudin. Vieraiden oikea kärki Tiémoko Konaté päätti pari prahalaisten kohtalaista hyökkäystä tuloksetta.

Pelin 36. minuutilla Spartan puolustus ei pystynyt purkamaan palloa kuudentoista alueeltaan ja irtopallon saanut Castillejo täräytti pallon reippaasti yli maalin säilyttäen lukemat itsepäisesti 1-0:ssa. Villarrealin huonosti käytetyt maalitilanteet kuitenkin kostautuivat klassisella tavalla aivan puoliajan lopulla, vaikka espanjalaisten puolustus pelasi lisäaikaan asti oivallisesti.

Tuomarin antamaa kolme lisäaikaminuuttia oli jo pelattu kokonaan, kun Spartan laitapakki Jakub Brabec puski tilanteen tasoihin kulmapotkusta. Brabec pääsi puskemaan pilkun tienoille pudonnutta palloa kohtalaisen vapaasti eikä Villarreal-vahti Sergio Asenjo kyennyt estämään arvokasta prahalaisten vierasmaalia.

Toiselle puoliajalle Villarreal lähti selvästi lisämaalit tähtäimessään, minkä Spartan puolustus sai huomata heti alusta lähtien. Mario Gaspar pääsi lähietäisyydeltä puskemaan pallon heti Spartan ylärimaan. Keltapaitojen hyvinkin aggressiivinen prässi loi samalla mahdollisuuksia vastahyökkäyksiin Spartalle.

Tunnin pelin jälkeen Villarreal vaihtoi kentältä Castillejon tilalle Léo Baptistãon, jonka ensikosketukset palloon käynnistivät paria minuuttia myöhemmin 2-1 maalin alustaneen syötön. Baptistao antoi pitkän syötön pystyyn Denis Suarezille, joka nopeilla kosketuksilla siirsi pelivälineen vierelleen Bakambulle. Kongolainen pääsi rauhassa päättämään kauniin sommitelman kuudentoista rajalta maalin takanurkkaan.

Ottelun juoni alkoi konkretisoitua päätösjakson edetessä, Villarreal jatkoi painostustaan vielä johtomaalin jälkeenkin. Varttia ennen loppua Suarez pääsi vasemmalta laidalta läpi ampumaan vaarallisen vedon, jonka Bičík torjui vain vaivoin. Kimmoke antoi Bakambulle tuhannen taalan tilaisuuden hattutemppuun, mutta pallo ei löytänyt tietään maaliin.

Viimeinen viisitoistaminuuttinen oli espanjalaisten jopa suvereenia hallintaa. Keltapaidat puhkoivat pystysyötöillään Sparta-puolustuksen riekaleiksi kerta toisensa jälkeen. Kuvavaa loppuhetkille oli se, että 88. minuutilla vaihtoon otettu Spartan Marek Matéjovski ei pitänyt suurta kiirettä vetelehtiessään vaihtoon.

Vaikka Villrareal on parissa selkeä suosikki jatkoon, Sparta sai kuitenkin saaliikseen arvokkaan vierasmaalin Espanjasta. Ottelupari ratkaistaan ensi torstaina Prahassa.

Eurooppa-liiga torstaina

Athletic Bilbao-Sevilla 1-2 (0-0)
1-0 Aritz Aduriz (48.)
1-1 Timothée Kolodziejczak (56.)
1-2 Vicente Iborra (83.)

Braga-Shakhtar Donetsk 1-2 (0-1)
0-1 Jaroslav Rakitskiy (45.)
0-2 Facundo Ferreyra (75.)
1-2 Wilson Eduardo (89.)

Borussia Dortmund-Liverpool 1-1 (0-1)
0-1 Divock Origi (36.)
1-1 Mats Hummels (48.)

Villarreal-Sparta Praha 2-1 (1-0)
1-0 Cédric Bakambu (3.)
1-1 Jakub Brabec (45+4.)
2-1 Cédric Bakambu (63.)