Komea El Clásico -voitto on Real Madridille enää kaukainen muisto. Joukkue palautettiin karulla tavalla maan pinnalle Mestarien liigan puolivälierien ensimmäisessä osaottelussa Wolfsburgia vastaan. Saksalaisryhmä iski kahdesti eikä antanut Realille yhtään vierasmaalia. Näin ollen Real joutuu toiseen osaotteluun 0-2-tappioasemasta.

Aivan ottelun alku kieli hyvin toisenlaisesta lopputuloksesta. Real toimitti pallon maaliin jo 90 sekunnin pelin jälkeen. Tilanne kuitenkin liputettiin paitsioksi.

Osuman jälkeen Los Blancos tuli pari kertaa hyvin laitapelaamisen kautta. Vierasjoukkue piti palloa, mutta täysin aseeton ei Wolfsburg ollut. 12 minuutin kohdalla Julian Draxler lähetti pitkän diagonaalisyötön taka-alueelle. Bruno Henrique oli täysin vapaana, mutta pusku suuntautui päin Keylor Navasia.

Vain reilu minuutti eteenpäin, ja verkko oli heilua toisessa päädyssä. Casemiro onnistui puhkaisemaan pystysyötöllä kotijoukkueen paitsiolinjan, ja Karim Benzema pääsi 1v1-tilanteeseen Dantea vastaan. Hyökkääjä ohitti kompuroineen topparin ja laukoi kohti alakulmaa, mutta Diego Benaglio torjui jalallaan. Jatkotilanteessa Gareth Bale laukoi ohi maalin.

Hetkeä myöhemmin Real joutui pienimuotoisen oikeusmurhan uhriksi. André Schürrle kopautti itse itseään jaloille, ja erotuomari Gianluca Rocchi vei pallon pisteelle. Ricardo Rodríguez tälläsi Wolfsburgin johtoon.

Kotijoukkue järjesteli todellista pommia, sillä 25. minuutilla lukemat kirjattiin Wolfsburgin hyväksi jo 2-0. Draxler levitti vasemmalta diagonaalisyötön oikeaan laitaan Henriquelle. Hyökkääjä keskitti matalan pallon maalille, Sergio Ramos nukkui, ja Maximilian Arnold tuikkasi pelivälineen ohi Navasin.

Siinä missä Wolfsburg sai yhä parempaa otetta pelistä, Realin pelaamisesta ei hyvän alun jälkeen tahtonut tulla mitään. Pari minuuttia 2-0-maalin jälkeen kotijoukkue tuli Schürrlen kautta. Nopea hyökkääjä laukoi matalan kudin – Navas torjui.

Välillä toki Realkin onnistui luomaan jotain järkevää. Reilun puolen tunnin kohdalla Benzema puski Balen keskityksen ohi maalin. Pari minuuttia myöhemmin Benaglio torjui Toni Kroosin rangaistusalueen ulkopuolelta lähteneen laukauksen.

Realin kannalta pettymysten täyteisen ensimmäisen puoliajan kruunasi Benzeman loukkaantuminen. Ranskalainen joutui jättämään pelin kesken polvivaivan vuoksi. Hänen paikkansa otti Jesé.

Toinen puolisko jatkui melko selkeällä sapluunalla. Real piti palloa ja yritti löytää aukkoja kotijoukkueen puolustuksesta. Aukkoja ei vain tahtonut löytyä. Cristiano Ronaldo pääsi puskemaan vajaan tunnin kuluttua Balen keskityksestä, mutta sekin karkasi ohi maalin.

64. minuutilla Zinédine Zidane ilmeisesti koki, että jotain muutoksia oli tehtävä. Luka Modric juoksi kentältä pois, ja hänen tilalleen otettiin hyökkäävämpi vaihtoehto Isco.

Siinä missä Real tietyllä tapaa joutui pelaamaan jatkuvasti hitaita hyökkäyksiä, Wolfsburg lähti riistojen jälkeen nopeasti. Pian vaihdon jälkeen saksalaisryhmä pääsi Realin paineen alta pois. Hyökkäys pelattiin lopulta Schürrlelle, jonka laukaus lähietäisyydeltä karkasi yli maalin.

Ja kyllä ottelussa pieni torikokouskin nähtiin. Marcelo hieman potkaisi tilanteen ulkopuolella Arnoldia, joka tönäisi Marceloa takaisin. Real-puolustaja piteli kasvojaan ja etsi tuomarin katsetta. Samaan aikaan Arnold meni ripittämään Marceloa. Lopulta Rocchi palkitsi molemmat varoituksella.

Ronaldo sai ottelun parhaan tilaisuutensa reilu vartti ennen täyttä aikaa. Linjan puhkaissut pystysyöttö tavoitti hyökkääjän, jonka yritys kilpistyi Wolfsburgin kannalta tarpeeksi Benaglion torjuntaan.

Tavallaan yllättävää oli se, ettei Real ottelun loppuvaiheilla saanut kunnollista kiriä aikaan. Hyökkäysvoimaa sinänsä riitti, sillä viimeisen viiden minuutin ajaksi James Rodríguez korvasi Kroosin.

Loppuhetkien paras paikka siunaantui vaihdossa ottelun aloittaneelle Wolfsburgin Max Kruselle, jonka laukauksen Navas onnistui torjumaan. Enempää ei tilanteita, eikä sitä myöten maaleja nähty. Näin ollen toiseen osaotteluun mennään Wolfsburgin 2-0-johtoasemassa. Toinen osa pelataan Santiago Bernabéulla ensi viikon tiistaina.