Real Madridin keskiviikko-illan vastustajan, Wolfsburgin Julian Draxler sanoo, ettei usko ihmeisiin jalkapallossa. Unelmat sen sijaan voivat toteutua. Laitahyökkääjä kertoo myös oppineensa paljon yhdeltä Real-legendalta.

– Katsoin El Clásicoa televisiosta. Mestarien liiga -vastuksemme antoi itsestään hyvän kuvan maailman vahvinta joukkuetta vastaan. Olemme onnellisia saadessamme pelata Realia vastaan. Meidän pitää vain olla hieman parempia kuin edellisissä otteluissamme. Bundesliiga ei suju meiltä hyvin, mutta Euroopassa olemme onnistuneet muun muassa voittamaan Manchester Unitedin kauden aikana.

Kysyttäessä mielipidettä BBC-kolmikon pelistä Camp Noulla, Draxler naurahtaa.

– Heh, näemme heidät Wolfsburgissa keskiviikkona. On luonnollista, että Real Madridissa on huippuhyökkääjiä, koska se on yksi maailman parhaista joukkueista. Minun silmissäni Karim Benzema on vaarallinen, täydellisyyttä hipova kärki.

– Meidän on puolustettava tarkasti heitä vastaan, mutta se ei riitä. He ovat tottuneet siihen, että vastustaja pelaa syvällä omalla puolellaan ja pyrkii suojelemaan puolustusnelikkoa.

Kun 22-vuotiaalta saksalaiselta kysytään, olisiko ihme jos Wolfsburg pudottaisi Realin, hän katsoo asiaa laajemmin.

– Luulen että olisi sopivampaa puhua unelmasta kuin ihmeestä, sillä en usko ihmeisiin jalkapallossa. Unelmia sen sijaan on, ja mikäli tekee kaikkensa, unelmat voivat toteutua.

Junioriajoiltaan Draxler muistaa erityisesti yhden Real Madrid -ottelun, jossa merkittävää roolia näytteli myös hänen Schalke-aikojensa pelitoveri.

– Mestarien liigan finaali Bayer Leverkusenia vastaan. Zinedine Zidanen volley-maali siinä, ja toinen maali jonka teki ystäväni Raúl. Hän on yksi parhaista, joiden kanssa olen elämässäni pelannut. Hänen aikansa Realissa oli uskomaton, ja sen jälkeen sama jatkui Schalkessa. Hänen merkitys joukkueellemme oli todella iso.

– Opin Raúlilta paljon, enkä pelkästään jalkapallosta. Hänen kokemuksensa on valtava niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Hän on parhaita hyökkääjiä joita olen tavannut, ja pyrin oppimaan häneltä jotain joka päivä.

Nykyisen Real-leirin pelaajista Draxlerille ainakin Toni Kroos on tuttu.

– Hän luulee tietävänsä varmasti mitä tapahtuu, ja että he menevät otteluparista jatkoon. Uskon kuitenkin, että pystymme nostamaan tasoa ja vähän säikäyttämään heitä.

Lähde: AS