Tällä kaudella tarjoamme kuukausittain katsauksen toisen sarjaportaan, eli Segundan, maailmaan. 22 joukkueen sarjasta kaksi parasta nousee suoraan pääsarjaan. Sijoille 3-6 sijoittuvat pelaavat nousukarsinnat, joiden voittaja nousee pääsarjaan. Sarjan neljä heikointa putoaa Segunda B:hen. Segundassa on nyt pelattu 31 kierrosta. Kierroksia pelataan (pudotuspelit lukuun ottamatta) yhteensä 42.

Yllättäjä Leganés jatkaa niukasti kärjessä

Leganés yllätti helmikuussa pikkuseuran noustua Segundan kärkipaikalle. Piikkipaikka pysyy myös maaliskuussa pisteen erolla Alavésiin. Sinänsä ihme, sillä Leganés voitti vain yhden kuukauden neljästä ottelustaan. Tosin saman verran kuin Alavés.

Kolme pistettä Leganésia perässä kolmannella sijalla kärkkyy Gimnàstic, joka ei hävinnyt kuukauden aikana ainuttakaan ottelua. Myös neljäntenä majaileva Real Oviedo on vain viisi pistettä sarjakärkeä perässä. Osasuna voitti maaliskuussa vain yhden pelin, mutta onnistui silti pysymään viidentenä. Viimeistä nousukarsintapaikkaa pitää hallussaan Córdoba, joka hävisi kaksi kuukauden neljästä ottelustaan.

Ahtleticin kakkosjoukkue syöksykierteessä

Peräpäässä Athletic Bilbao B:n putoaminen näyttää varmahkolta. Athletic hävisi maaliskuun neljästä pelistä kolme ja eroa säilymiseen on yhdeksän pisteen verran. Toiseksi viimeisenä oleva Llagostera kohensi asemiaan kahdella voitolla Mallorcassa ja Alcorconista. Samalla ero sarjapaikan säilyttämiseen kaventui viiteen pisteeseen.

La Ligasta viime kaudella pudonnut Almería pelasi maaliskuun tappiotta ja katastrofaalisen vajoamisen välttäminen näyttää paremmalta. Putoamisviivan ylittäminen on nimittäin vain pisteen päässä. Viimeinen tämän hetken putoaja on 17. sijalla majaileva Albacete.

Segundan sarjataulukkoa pääsee katsomaan esimerkiksi livetulokset.comin sivuilta.

Segundan maalipörssi top 5

  1. Sergio León (Elche), 17 maalia
  2. David Rodriguez (Alcorcón), 15
  3. Toché (Real Oviedo), 14
  4. Florin Andone (Córdoba), 13
  5. Juan Villar (Real Valladolid), 12