Valitsemme kuukausittain La Ligan tähdistöjoukkueen. Maaliskuun joukkue on muodossa 4-3-3. Pelaajan nimen jälkeen suluissa oleva luku kertoo, kuinka monta kertaa kyseinen pelaaja on valittu tällä kaudella kuukauden joukkueisiin.

Maalivahdit

Keylor Navas, Real Madrid (2)

Real Madridin liigamestaruushaaveet ovat hyvin ohuen langan varassa. Haaveet pysyivät elossa maaliskuussa neljän voiton ansiosta. Pari voittoa tuli selkein numeroin, mutta etenkin Las Palmas -voitossa Navas pelasti Realin. Costaricalainen nappasi pari niin sanottua gamesaveriä oikea-aikaisten vastaantulojensa ansiosta.

Puolustajat

David García, Las Palmas (2)

Las Palmasin maaliskuu oli suorastaan erinomainen. Joukkue voitti Getafen 4-0, Villarrealin 1-0 ja Real Sociedadin 1-0. Ainoa tappio tuli 1-2-lukemin Real Madridia vastaan. Getafe-ottelussa Las Palmas -kippari David García syötti maalin, Villarrealia vastaan hän viimeisteli ottelun ainokaisen.

Hugo Mallo, Celta Vigo (1)

Celta on palannut pitkähköksi venyneen suvantovaiheen jälkeen vahvaan vireeseen. Maaliskuulle osui yksi romahdus (1-7-tappio Real Madridille), mutta toisaalta myös kolme hyvää peliesitystä. Jos unohdetaan Real-ottelu, Mallo pelasi hyvän maaliskuun. Osana Celtan puolustuslinjaa hän nollasi niin Villarrealin, Real Sociedadin kuin Valencian. Jälkimmäistä vastaan hän iski lisäksi maalin.

Diego Reyes, Real Sociedad (2)

Nuorehko toppari nousi toista kertaa putkeen kuukauden joukkueeseemme. La Real ei voittanut maaliskuun peleistään yhtään, mutta se meni pikemminkin hyökkäyksen kuin puolustuksen piikkiin. Baskiryhmä nimittäin teki neljässä pelissä vain yhden maalin, senkin viimeisteli Reyes.

Filipe Luis, Atlético Madrid (3)

Vahva suorittaminen jatkui Filipe Luisin kohdalla myös maaliskuussa. Vasen pakki loi viisi maalipaikkaa neljässä liigaottelussa, joista Atleti tosin hävisi yhden. Kolme muuta maaliskuun peliään Atlético voitti päästämällä vain yhden maalin.

Keskikenttäpelaajat

Asier Illarramendi, Real Sociedad (2)

Kuten aiemmin tuli ilmi, Real Sociedadin maaliskuu ei tuloksellisesti mennyt kovin hyvin. Siitä huolimatta Diego Reyesin lisäksi Asier Illarramendi pelasi hyvin. Keskikentän ankkuri katkoi poikkeuksellisen paljon syöttöjä (19) neljään peliin, minkä lisäksi hänelle merkattiin sarjan keskikenttäpelaajista viidenneksi eniten syöttöjä (241) maaliskuun aikana.

Ivan Rakitic, Barcelona (2)

Maaliskuussa Barcelonan hyökkäyskolmikko alkoi lopulta saada tulitukea keskikenttäpelaajilta. Rakitic viimeisteli ottelun avausmaalin sekä Rayo Vallecanoa että Villarrealia vastaan. Toki siinä sivussa syötöt menivät omille 90-prosenttisesti ja niin edelleen.

Momo, Las Palmas (1)

Kauden alkupuoliskolla ei juuri vastuuta tullut. Tammi-helmikuun vaihteessa alkoi tulla, eikä ole valmennusjohdon tarvinnut pettyä. Neljässä maaliskuun pelissä kahdeksan luotua maalipaikkaa, joista kaksi johti maaliin. Näillä otteilla Momo saanee peliaikaa myös huhtikuussa.

Hyökkääjät

Lionel Messi, Barcelona (3)

La Pulgalle ei vain yksinkertaisesti löydy pysäyttäjää. Maaliskuun peleissä Barca voitti Rayon 5-1, Messille hattutemppu. Eibar kaatui 4-0, Messille tupla. Getafen Barca murskasi 6-0, Messi merkkautti tehot 1+3. 14 luotua maalipaikkaa, syöttöjen onnistumisprosentti 87. Hurjaa on.

Antoine Griezmann, Atlético Madrid (2)

Ranskalainen on Atletin murtautumisvaiheen pelaamisessa hyvin merkittävässä roolissa. Maaliskuun neljässä pelissäkin Griezmann osui jokaisessa. Tällä kertaa Colchoneros saattoi hieman hengähtää muutenkin, sillä voitot tulivat kahden tai kolmen maalin marginaalilla.

Cristiano Ronaldo, Real Madrid (3)

Portugalilaista on paljon kritisoitu tällä kaudella, mutta totuus nyt on kuitenkin se, että Ronaldo johtaa La Ligan maalipörssiä 28 osumalla. Maaleista kuusi tuli maaliskuussa. Levantea vastaan 1+1 ja Sevillaa vastaan maali. Ehkä kauden parhaan pelinsä Ronaldo pelasi Celta Vigoa vastaan. Kaikki tuntui onnistuvan, ja maalejakin syntyi neljä.

Valmentaja

Quique Setién, Las Palmas (1)

Nousijajoukkue on ollut helmikuun lopusta lähtien erinomaisessa vedossa. Maaliskuun peleistään Las Palmas voitti kolme neljästä ja hävisi Real Madridillekin vain viime hetken maalin takia. Hyvä maaliskuu nosti saarelaisryhmän sarjataulukossa sijalle 15. Nyt on jo yhtä pitkä matka (viisi pistettä) yhdeksänteen sijaan ja putoamisviivan alle.

Aiemmat kuukauden joukkueet

Helmikuu
Tammikuu

Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu