Karim Benzemalla riittää kiireitä jalkapallon ulkopuolella. Käynnissä on kaksi oikeusjuttua, joissa Real Madridin hyökkääjä on osallisena. Uutisoimme viime syksynä tapauksesta, jossa Benzemaa on epäilty kollegansa Mathieu Valbuenan kiristämisestä.

Nyt Benzema on merkitty todistajaksi tapauksessa, johon liittyy rahanpesua ja huumekauppaa. Tässä jutussa Benzemaa ei epäillä mistään. Ranskalaislehti Libération painoi kuitenkin Benzeman kasvokuvan lehden kanteen ja vihjasi ranskalaisen syyllistyneen rikoksiin. Benzeman uusi asianajaja Eric Dupond-Moretti ei lehden vihjailuista pitänyt.

Real Madrid Info ³⁵

@RMadridInfo
Benzema is to take legal action against French newspaper Libération for the way in which they reported their story

– Hän on yksinkertaisesti todistaja. Hän on jutun ainoa todistaja, joka on joutunut lehden kanteen. Aivan kuin hän olisi syyllistynyt rikoksiin, Dupond-Moretti sanoi L’Equipelle.

– Otsikko on hyvin kantaa ottava. Katsokaa sanoja ”rahanpesu”, ”järjestäytynyt rikollisuus”, ”huumeet”. Aion haastaa Libérationin oikeuteen.

Dupond-Moretti otti myös kantaa Ranskan pääministeri Manuel Vallsin lausuntoon. Vallsin mielestä Benzema ei ole vielä valmis Ranskan EM-joukkueeseen käynnissä olevan kiristystapauksen takia (uutinen).

– Olin hyvin järkyttynyt pääministerin lausunnosta. Tietääkseni (Ranskan maajoukkueen päävalmentaja) Didier Deschamps ei ole kehottanut pääministeriä muokkaamaan hallitustaan. Tämä on hyvin vakava hyökkäys syyttömyysolettamaa vastaan.

Myös Cristiano Ronaldolla oikeustoimia

Benzema ei ole ainoa Real Madridin hyökkääjä, joka aikoo lähteä oikeustoimiin. Viime viikolla Cristiano Ronaldon leiri kertoi nostavansa syytteen The Proto Groupia vastaan. Kyseinen yhtiö on uutistoimisto EFE:n julkaiseman tiedotteen mukaan kertonut valheellisesti Ronaldon liiketoimista. Proto Groupin mukaan Ronaldo on ostanut favelan Brasiliasta, asunnon New Yorkissa sijaitsevasta Trump Towerista ja hotellin Monacosta.

– Yritys, jonka valheelliset tiedot ovat johtaneet oikeustoimiin Italian oikeusistuimen kanssa, on jo jonkin aikaa käyttänyt Cristianon nimeä ja imagoa hyväkseen, tiedotteessa sanottiin.

Proto Groupia syytetään Italiassa markkinoiden manipuloimisesta valheellisen tiedon avulla. Proto Group julkaisi EFE:n kautta oman tiedotteensa, jossa syyte vahvistettiin.

– Saimme tietää, että Cristiano Ronaldo haluaa nostaa syytteen yhtiötämme vastaan. Olemme uteliaita kuulemaan, mitkä syyt ovat tämän päätöksen takana. Cristiano Ronaldon on ymmärrettävä, etteivät kaikki ole hänen palveluksessaan, tiedotteessa sanottiin.

– Cristiano Ronaldo on tottunut siihen, että maailma syö hänen kädestään. Me emme toimi niin. On hauskaa nähdä hänet oikeuskäsittelyssä, jossa paljastetaan monia yksityiskohtia, myös hänen yksityiselämäänsä liittyviä.

Lähteet: L’Equipe, EFE, ESPN, Goal.com