Barcelona varmisti odotetusti paikkansa Mestarien liigan puolivälierissä. Arsenal kaatui neljännesvälierien toisessa osaottelussa maalein 3-1. Barcelonan maaleista vastasivat Neymar ja Luis Suárez. Arsenalin ainokaisen viimeisteli tammikuun hankinta Mohamed Elneny. Yhteismaalit kirjattiin katalaanien hyväksi 5-1.

Selkeistä yhteismaaleista huolimatta Barcelona ei missään nimessä kävellyt Arsenalin yli. Kuten ensimmäisessä osaottelussa myös Camp Noulla pelatussa ottelussa Arsenal loi jatkuvasti vaaratilanteita ja pakotti Barcan moneen otteeseen varpailleen.

Ottelun ensimmäisestä puolittaisesta tilanteesta vastasi Arsenal. Mesut Özil tarjoili no-look-syötön Danny Welbeckille, joka laukoi oman jalkansa kautta pallon yli päätyrajan. Heräsi jälleen kysymys, mistä päätytuomareille maksetaan, sillä pallo vietiin kulmalipulle. Kulmapotkusta Arsenal ei kuitenkaan onnistunut mitään vaarallista luomaan.

Arsenalin korkea prässi aiheutti ottelun alkupuoliskolla Barcelonalle ongelmia. 10:nnellä minuutilla Andrés Iniesta antoi huonon syötön Sergio Busquetsille, ja hanakasti tilanteeseen tullut Özil pääsi riistoon. Pelintekijä lähti välittömästi nostamaan nopeaa hyökkäystä ja laukoi lopulta itse reilusti ohi.

Viitisen minuuttia myöhemmin oli Héctor Bellerínin vuoro nostaa nopea hyökkäys oikeasta laidasta. Bellerín voitti juoksukilpailussa Jordi Alban, mutta rangaistusalueen sisään tulleen syötön katkaisi pelikieltoa sovittaneen Gerard Piquén paikalla pelannut Jérémy Mathieu. Irtopallo tuli Elnenylle, jonka kaukolaukaus painui reilusti ohi maalin.

Ensimmäinen vartti oli Arsenalin. Seuraavien minuuttien aikana peli kääntyi täysin. 16 minuutin kohdalla Neymar lähetti keskikentältä korkean syötön puolustuslinjan selustaan juosseelle Lionel Messille. Ensimmäisellä kosketuksella haltuun ja toisella laukaus – David Ospina torjui pallon kulmapotkuksi.

Arsenal varautui lyhyeen kulmaan kahdella pelaajalla. Messi ei antanut lyhyttä syöttöä, mutta tarjoili matalan pomppupallon etualueelle. Mathieu pääsi puskemaan täysin vapaasti, toki hankalasta asennosta. Pusku epäonnistui ja peliväline karkasi reilusti maalin yli.

Seuraavasta hyökkäyksestä ei Arsenal enää selvinnyt. Suárez jakoi nopean hyökkäyksen päätteeksi keskikaistalta syötön Neymarille, joka sijoitti ohi vastaan tulleen Ospinan. Tässä vaiheessa yhteismaalit kirjattiin Barcan hyväksi 3-0. Samalla Neymar nousi Barcelonan seurahistorian viiden parhaan Mestarien liiga -maalintekijän joukkoon.

OptaJose

@OptaJose
5 - Most goals for @FCBarcelona in #UCL:
Messi 82
Rivaldo 22
Kluivert 20
Luis Enrique 19
NEYMAR 17
Amazing.

Arsenal toipui takaiskusta ja alkoi taas saada paremmin pelin juonesta kiinni. 38 minuutin kohdalla tasoitus haiskahti voimakkaasti ilmassa. Özil vei päätyrajan tuntumassa Javier Mascheranolta puikot ja pelasi pallon maalin eteen. Mathieun puolittaisen syötönkatkon kautta peliväline ajautui uudestaan Arsenal-pelaajalle. Syöttö taustalta tulleelle Elnenylle, joka laukoi – jälleen Mathieu ehti väliin.

Seuraavasta hyökkäyksestä Bellerín tarjoili erinomaisen keskityksen täysin vapaana olleelle Alexis Sánchezille. Chileläinen ei kuitenkaan onnistunut rokottamaan vanhaa seuraansa, vaan suuntasi puskun ohi maalin.

Pari minuuttia edellisestä ja Welbeck pelasi Alex Iwobin kanssa mainion seinän. Welbeck oli jo sijoittamassa palloa kohti takakulmaa, mutta Mascherano ylsi viime hetkellä kengänkärjellään väliin.

Juuri ennen taukoa Arsène Wenger suoritti ensimmäisen vaihtonsa. Hieman yllättäen vaihdossa aloittanut Francis Coquelin korvasi Mathieu Flaminin keskikentän pohjalla.

Arsenal jatkoi hyvää pelaamistaan välittömästi tauon jälkeen. Iwobi pääsi laukomaan suhteellisen läheltä vasemmalta puolelta. Tällä kertaa Barcan puolustajista Dani Alves onnistui blokkaamaan.

Blokkia ei tullut enää 50 minuutin kohdalla. Alexis jakoi oikealta laidalta matalan syötön rangaistusalueen rajalle Elnenylle. Kahdeksatta otteluaan Arsenal-paidassa pelannut egyptiläinen sijoitti suoraan syötöstä ohi Marc-André ter Stegenin. Osuma oli Elnenyn Gunners-uran ensimmäinen.

Viitisen minuuttia myöhemmin Barcelona pyrki saamaan pelin hallintaansa pitkällä pallonhallintajaksolla. Hidas hyökkäys oli tuottaa myös johtomaalin. Neymar pelasi lopulta takavasaralla pallon rangaistusalueen vasempaan laitaan Messille, jonka matalan laukauksen Ospina torjui.

Pari minuuttia edellisestä, ja verkko oli heilua toisessa päädyssä. Mathieu ei yltänyt kunnolla korkeaan palloon, ja purku päätyi suoraan Welbeckille. Hyökkääjä näytti jo ohittavan 1v1-tilanteessa Mascheranon ja pääsevän maalipaikkaan. Mascherano ehti vielä tilanteeseen ja blokkasi liukumalla Welbeckin laukauksen.

Ja jälleen, kun Arsenal oli saanut pelistä hyvän otteen, Barcelona iski kuin varkain. Alba käynnisti hyökkäyksen onnistuneella haastolla omassa päädyssä. Pallo kiersi Iniestan ja Neymarin kautta oikeaan laitaan Alvesille, joka tarjoili keskityksen rangaistusalueen sisään. Peliväline putosi Suárezille, joka laukoi suoraan ilmasta yläriman kautta sisään.

Heti seuraava hyökkäys oli tuoda tasoituksen. Pystysyöttö pelattiin Welbeckille, jonka tuima laukaus kilahti yläriman kautta yli maalin.

Reilu 10 minuuttia ennen täyttä aikaa tasoitus oli jälleen hyvin lähellä. Vaihdossa ottelun aloittanut Arda Turan rikkoi varoituksen arvoisesti, ja Arsenalille vihellettiin vapaapotku melko hyvästä paikasta. Alexis kierrätti pallon muurin yli kohti yläkulmaa – ter Stegen venyi erinomaiseen torjuntaan. Jatkotilanteesta tuli toinen laukaus Olivier Giroudilta – ter Stegen torjui senkin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin ter Stegen nollasi Arsenal-hyökkääjistä Theo Walcottin, jonka Wenger oli vaihtanut 73. minuutilla Welbeckin tilalle.

Joukkueiden välinen ero viimeistelyssä tuli selväksi viimeistään kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa. Neymar onnistui pelaamaan puolustajan katkon kautta pallon Messille, joka irtosi vartijastaan ja vippasi pelivälineen yli vastaan tulleen Ospinan.

OptaJose

@OptaJose
9 - Lionel Messi has the individual record for most #UCL goals against a single opponent (9 vs Arsenal). Monster.

Barcelonan lisäksi puolivälieräpaikkansa ovat varmistaneet Benfica, Wolfsburg, PSG, Real Madrid, Atlético Madrid ja Manchester City. Bayern Münchenin ja Juventuksen välinen ottelu on kesken.

Mestarien liiga keskiviikkona

Barcelona-Arsenal 3-1 (1-0) / yhteismaalit 5-1
1-0 Neymar (18.)
1-1 Mohamed Elneny (51.)
2-1 Luis Suárez (65.)
3-1 Lionel Messi (88.)

Bayern München-Juventus jatkoajalla
0-1 Paul Pogba (5.)
0-2 Juan Cuadrado (28.)
1-2 Robert Lewandowski (73.)
2-2 Thomas Müller (90+1.)