Mestarien liigan neljännesvälierien toiset osaottelut pyörähtävät käyntiin tiistaina. Real Madrid isännöi kotonaan Romaa, jonka espanjalaiset voittivat ensimmäisessä osaottelussa vieraissa 0-2-lukemin.

Poissaolot

Real Madrid

Toni Kroos (loukkaantuminen)
Luka Modric (loukkaantuminen)
Karim Benzema (loukkaantuminen)
Álvaro Arbeloa (loukkaantuminen)

Roma

Ezequiel Ponce (loukkaantuminen)
Elio Capradossi (loukkaantuminen)
Norbert Gyömbér (loukkaantuminen)
Daniele De Rossi (loukkaantuminen)
Kevin Strootman (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Real Madrid

Real Madrid-Celta Vigo 7-1 (La Liga)
Levante-Real Madrid 1-3 (La Liga)
Real Madrid-Atlético Madrid 0-1 (La Liga)

Roma

Roma-Fiorentina 4-1 (Serie A)
Empoli-Roma 1-3 (Serie A)
Roma-Palermo 5-0 (Serie A)

Edellinen keskinäinen ottelu

Roma-Real Madrid 0-2 (Mestarien liiga, 17.2.2016)

Arvio

Molemmat joukkueet ovat olleet edellisen kohtaamisen jälkeen hyvässä lennossa. Real voitti kolmesta ottelustaan kaksi murskalukemin, mutta hävisi niukasti paikallisvastustaja Atléticolle. Realilla ei ole La Ligan puolella oikeastaan enää mitään mahdollisuuksia mestaruuteen. Kärjessä majaileva Barcelona on 12 pisteen etumatkalla. Väliin kiilaa vielä Atlético, johon Realilla on eroa neljä pistettä. Keskittyminen on todennäköisesti täysin Mestarien liigan puolella.

Roma puolestaan on ollut kolmessa viime ottelussaan täysin ylivoimainen. Näissä kolmessa ottelussa italialaiset viimeistelivät peräti 12 maalia, ja kipusivat Serie A:n sarjataulukossa kolmanneksi. Eroa sarjakärki Juventukseen on kuitenkin kahdeksan pistettä, ja tärkeällä toisella sijalla majailevaa Napolia viisi pistettä.

Molempien joukkueiden loukkaantumiset keskittyvät keskikentän pelaajiin. Realin myllyduo Toni KroosLuka Modric nähdään tänään katsomon puolella. Myös Karim Benzema puuttuu piikistä, joten onkin mielenkiintoista nähdä kenet Zinédine Zidane sijoittaa hyökkäyksen kärkeen. Celta Vigo -kamppailussa kärjessä aloitti Borja Mayoral, mutta nuorukaista ei ehkä sentään tänään nähdä ainakaan aloituksessa. Joko Cristiano Ronaldo tai Gareth Bale vaihtanee laiturin tontin keskustaan tähän otteluun.

Roman puolelta Daniele De Rossin ja Kevin Strootmanin paikat keskikentältä jaetaan mitä todennäköisimmin Seydou Keitalle ja Radja Nainggolanille. Miralem Pjanic saanee vapaamman roolin kaksikon yläpuolelta, aivan kuin viime ottelussa Fiorentiinaa vastaan.

Real lähtee otteluun ilman riskejä. Takana on hyvä 0-2-vierasvoitto edellisestä osaottelusta, joten päättömään hyökkäyspeliin ei ole tänään tarvetta. Roma tulee hyökkäämään erittäin aggressiivisesti laitojen kautta, joten erityisesti Realin laitapuolustajien täytyy olla hereillä Mohamed Salahia ja Stephan El Shaarawya vastaan.

Hitusen varmistelevasti pelaamaan lähtevä Real nappaa Roman kovasta yrityksestä huolimatta ottelusta niskalenkin. Ottelun lopputulokseksi jää 2-1-kotivoitto.