La Ligan 28. kierros pyörähti käyntiin jo lauantaina, mutta poimintamme koskee sunnuntai-illan ottelua, jossa nousukiidossa oleva Valencia isännöi sarjakakkosta Atlético Madridia.

Lähtökohdat

Valencia on piristynyt huimasti viime aikoina. Gary Nevillen päätä vaadittiin jo vadille, mutta ehkä tässä tapauksessa oli ihan hyvä ettei hätiköintiin sorruttu. Kuudesta viime ottelusta on irronnut viisi voittoa. Sarjataulukossa sunnuntain isännät majailevat 9. sijalla.

Vierailijat ovat tällä hetkellä kiinni liigan kakkostilassa. Eroa kolmantena olevaan paikallisvastustaja Realiin on yksi piste, kun Atléticolla on ottelu vähemmän pelattuna. Barcelonan tavoittaminen olisi jo pienen ihmeen takana, sillä eroa sarjaa johtaviin katalaaneihin on jo kahdeksan pistettä. Atléticon viimeisin tappio on tammikuun lopulta, kun nimenomaan Barcelona yllätti madridilaiset 2-1-lukemin. Tällä hetkellä joukkue porskuttaa kahden ottelun voittoputkessa, joista ensimmäinen oli erityisen maukas Realin kaaduttua niukasti 1-0-lukemin.

Kokoonpanotilanteet

Molempien joukkueiden loukkaantumislista näyttää suhteellisen positiiviselta. Valencialta loukkaantumisen vuoksi ottelun jättää varmuudella väliin ainoastaan José Gayá. Enzo Pérez on myös mahdollisesti sivussa, sillä hän ei ole vielä täydessä pelikunnossa aiemman loukkaantumisensa myötä. Zakaria Bakkali kärsii sunnuntaina pelikieltoaan.

Atléticolta loukkaantuneina ovat Tiago ja Stefan Savic. Ei siis kovinkaan kriittisiä menetyksiä myöskään vierailla. Augusto Fernández on myös ottelusta sivussa pelikiellon vuoksi.

Edelliset ottelut

Valencia

Málaga-Valencia 1-2 (La Liga)
Valencia-Athletic Bilbao 0-3 (La Liga)
Rapid Wien-Valencia 0-4 (Eurooppa-liiga)

Atlético Madrid

Atlético Madrid-Real Sociedad 3-0 (La Liga)
Real Madrid-Atlético Madrid 0-1 (La Liga)
PSV-Atlético Madrid 0-0 (Mestarien liiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Atlético Madrid-Valencia 2-1 (25.10.2015, La Liga)

Yhteinen historia

Nämä kaksi joukkuetta ovat kohdanneet toisensa vuoden 2002 jälkeen 35 kertaa, ja tasaista on ollut. Tasatulokseen on päädytty 12 kertaa, kuten myös Atléticon voittoon. Valencia on hoidellut pisteet kotiinsa 11 otteeseen. Viime vuosina vierailijat ovat olleet pääsääntöisesti vahvempia, sillä Valencian edellinen voitto on marraskuulta 2012. Runsaasti kalavelkoja makseltavana isännillä.

Tilastoniiloille

Atléticon viimeisimmät vierasottelut ovat olleet vähämaalisia. 11 ottelussa 13 viimeisimmästä on syntynyt alle kolme maalia.

Tulessa

Antoine Griezmannin maaliskuun vaihde on sujunut mallikaasti. Atléticon ranskalaiskärki viimeisteli ottelun ainokaisen maalin Real Madridia vastaan, ja osuipa hän kertaalleen maalitolppien väliin myös viime ottelussa Real Sociedadia vastaan.

Jäässä

Sofiane Feghoulin pelit La Ligassa ovat menneet enemmän ja vähemmän penkin alle. Viimeisin maali on syntynyt lokakuun lopulla. Kyseinen aikaväli on todella pitkä hyökkäyspään profiilipelaajalle.

Ratkaisun paikka

Valencialla olisi voinut olla otteluun paljon huonommatkin lähtökohdat. Athletic-murskatappiosta huolimatta joukkueen itseluottamus on varmasti korkeimmalla tasolla mitä se on kuluvalla kaudella ollut. Peli tulee sunnuntaina pyörimään pääosin Valencian päässä. Isäntien pelinrakentelu lähtee useimmiten todella syvältä omalta alueelta, kun puolestaan Atlético pyrkii pitämään pallon vastustajan kenttäpuoliskolla.

Valencian kenttäpuoliskolla peli tulee myös tänään ratkeamaan. Joukkue puolustaa tiukkoja tilanteita vähän turhan varovaisesti, minkä vuoksi vierailijat tulevat olemaan vaarallisia erityisesti boksin sisällä.

Arvio

Valencian tason nostosta huolimatta ero joukkueiden välillä on vielä turhan iso. Atléticolle 0-2-vierasvoitto.