Sivistämme jokaisen kierroksen jälkeen lukijoitamme jollakin tilastofaktalla. Tällä kertaa puhumme maalivahdeista.

Päättyneellä liigakierroksella nähtiin useampi hieman erikoinen teko maalivahdeilta. Athletic Bilbaon ja Deportivo La Coruñan välisessä ottelussa Athleticin Gorka Iraizoz lähti katkaisemaan syöttöä rangaistusalueen ulkopuolelle. Lucas Pérez ehti reilusti ennen Iraizozia palloon, kiersi maalivahdin ja syötti tyhjän maalin Oriol Rieralle.

Pari päivää myöhemmin Rayo Vallecanon maalivahti Juan Carlos rähmäsi helpon keskityspallon näpeistään. Paikalla oli ensimmäisenä Ivan Rakitic, joka rokotti maalin muodossa.

Kierroksen erikoisin tapaus nähtiin Málagan ja Valencian välisessä ottelussa. Viisi minuuttia ennen taukoa Valencia lähetti keskityksen maalille. Málagan maalivahti Carlos Kameni kauhoi voimalla pallon omaan maaliin. Videon voi katsoa tästä.

Kierroksen tilastofaktat tarjoaa yhteistyökumppanimme Vivus.fi.