La Ligassa torstain myöhäisillassa Rayo Vallecano isännöi sarjajohtaja Barcelonaa Vallecasilla. Barcelona oli ennen ottelua tasoissa Real Madridin kanssa tappiottomien otteluiden putkessa. Ennen tätä iltaa joukkue oli hävinnyt viimeksi lokakuun alussa Sevillalle. Putki oli kokonaisuudessaan 34 ottelun mittainen.

Barcelona iski kahdesti minuutin sisään – Llorente hölmöili itselleen ulosajon

Ottelun ensimmäinen maalipaikka siunaantui 21. minuutilla Lionel Messille. Argentiinalainen pääsi laukomaan hyvältä etäisyydeltä, mutta Vallecano-vahti Juan Carlos onnistui torjumaan yrityksen.

Minuutti edellisen tilanteen jälkeen Carlos lopulta yllätettiin. Mies oikeastaan yllätti itse itsensä. 28-vuotias maalivahti töpeksi keskityksen suoraan Ivan Rakiticille, joka pääsi laittelemaan pelivälineen tyhjään maaliin.

Seuraavasta hyökkäyksestä vierailijat osuivat toistamiseen. Neymar ja Messi pallottelivat halki isäntien puolustuksen, ja kunnian maalin tekemiseen sai Messi. Barcelona kahden maalin johtoon.

Viitisen minuuttia ennen ensimmäisen puoliajan loppua Vallecanon Diego Llorentella pimeni. 22-vuotias nuorukainen taklasi kovalla vauhdilla Rakiticia, ja tuomittiin suoralla punaisella kortilla suihkuun. Barcelonan onneksi Rakitic pystyi taklauksen jälkeen jatkamaan ottelua.

Messille hattutemppu – Turanille Barca-uran ensimmäinen maali

Toisen puoliajan ensimmäistä maalipaikkaa saatiin odottaa viitisen minuuttia. Messi ohitti hienolla syötöllä kolme isäntien puolustajaa, ja löysi takatolpalta Luis Suárezin. Uruguyalaisen viimeistely päätyi kuitenkin tolppaa nuolien päätyrajan ylitse.

Heti seuraavasta hyökkäyksestä päästiin todistamaan katalaanien 0-3-maalia. Sergi Roberto pääsi syöttämään maalin eteen Suárezille, joka epäonnistui tälläkin kertaa lauottuaan tolppaan. Pallo kuitenkin kimposi onnekkaasti Messille, joka sai laittaa pelivälineen rauhassa verkon perukoille.

Viitisen minuuttia maalin jälkeen vajaamiehisen Vallecanon uurastus palkittiin, ja verkko heilui toisessa päässä. Bebé vei 100-0 Sergi Robertoa pääpallossa, ja pääsi nikkamaan pallon maalin eteen Manucholle, joka ei erehtynyt.

67. minuutilla isäntien kiri sai ikävän päätöksen. Sergio Busquets pääsi vapaasti maalin edestä yrittämään maalintekoa, mutta juuri ennen h-hetkeä Manuel Iturra rappasi keskikenttäpelaajalta jalat alta. Iturra Llorenten seuraksi pukukoppiin, ja pallo pilkulle. Rangaistuspotkua lähti antamaan Suárez, joka oli ennen tätä useaan otteeseen hyvässä maalipaikassa. Harteilla oleva gorilla kuitenkin kuiskutteli korviin sen verran, että uruguyalaisen kehno rankkari päätyi Juan Carlosin torjuttavaksi.

Nelisen minuuttia myöhemmin Messi pystyi käyttämään kahden miehen ylivoiman hyväkseen, ja paineli pystypallon myötä kohti Vallecano-maalia erehtymättä viimeistelyssään.

Barca osui viidennen ja samalla viimeisen kerran viitisen minuuttia ennen loppua. Jérémy Mathieu laittoi hienon keskityksen takatolpalle löytäen Arda Turanin. Turkkilainen pääsi nikkaamaan Barcelona-uransa ensimmäisen osuman varmasti miellyttävään paikkaan.

Barcelonalle 1-5-voiton yksinäinen johtopaikka tappiottomien otteluiden putkessa, joka on nyt 35 ottelua. La Ligan kärkipaikka on myöskin hallussa kahdeksan pisteen erolla Atlético Madridiin.