Tällä kaudella tarjoamme kuukausittain katsauksen toisen sarjaportaan, eli Segundan, maailmaan. 22 joukkueen sarjasta kaksi parasta nousee suoraan pääsarjaan. Sijoille 3-6 sijoittuvat pelaavat nousukarsinnat, joiden voittaja nousee pääsarjaan. Sarjan neljä heikointa putoaa Segunda B:hen. Segundassa on nyt pelattu 27 kierrosta. Kierroksia pelataan (pudotuspelit lukuun ottamatta) yhteensä 42.

Leganés nousi kärkeen

Kauden suurin yllättäjä Segundassa on ehdottomasti Leganés. Kolumnistimme Esa Mäkijärvi kirjoitti seurasta pidemmän jutun, jonka voi lukea tästä. Kyseessä on pieni seura, vähän sellainen Eibarin kaltainen. Leganésia ei kauden alla veikkailtu Segundan kärkipaikoille, mutta siellä se nyt on. Helmikuun kruunasi viime viikonlopun voitto Alavésista kärkikamppailussa. Nyt kun 27 kierrosta on pelattu, Leganésilla on 49 pistettä. Alavés on pisteen ja Real Oviedo kolmen pisteen päässä.

Muista kärkipään joukkueista Gimnàstic selvitti helmikuun kohtuullisen hyvin. Osasuna hävisi Leganésille, mutta pystyi pitämään vitossijastaan kiinni. Viimeisessä pudotuspelipaikassa on kiinni Córdoba, joka hävisi helmikuussa tärkeät pelit kilpakumppaneilleen Real Zaragozalle ja Osasunalle. Nousukarsintapaikoista käydään joka tapauksessa tiukkaa taistelua, sillä Gimnàstic, Osasuna ja Córdoba ovat tasapisteissä.

Almería lievässä nousussa

Viime kaudella pääsarjasta pudonnut Almería selvittää ehkä sittenkin tämän kauden ilman katastrofia. Joukkue oli pitkään sarjajumbona, mutta nyttemmin andalusialaiset ovat nousseet ”jo” sijalle 19. Sarjapaikan uusiminen edellyttää enää yhden vastustajan ohittamista sarjataulukossa. Real Mallorca ja Huesca ovat Almeríaa yhden pisteen edellä, joten mahdoton tehtävä ei ole.

Almerían kanssa putoajanelikossa ovat tällä hetkellä Albacete, Athletic Bilbao B ja Llagostera. Kahdella viimeksi mainitulla on putoamisviivan päälle matkaa jo viisi pistettä. Siitä huolimatta rajuimmassa syöksyssä on tällä hetkellä 16. sijan Ponferradina. Joukkue on pelannut viimeiset 12 otteluaan ilman voittoa. Tasapelejä on tullut kolme ja tappioita peräti yhdeksän. Vielä joulukuun alussa Ponferradina oli nousukarsintapaikalla.

Segundan sarjataulukkoa pääsee katsomaan esimerkiksi livetulokset.comin sivuilta.

Segundan maalipörssi top 5

1. David Rodríguez (Alcorcón), 14 maalia
1. Sergio León (Elche), 14
3. Toché (Real Oviedo), 12
4. Florin Andone (Córdoba), 11
5. Yuri de Souza Fonseca (Ponferradina), 9
5. Alexander Szymanowski (Leganés), 9
5. Juan Villar (Real Valladolid), 9
5. Lago Júnior (Real Mallorca), 9