Vuoden lyhyin kuukausi on ekstrapäivää myöten takana. On siis aika koota taas kuukauden parhaat yhteen. Tällä kertaa muodostelmana 4-4-2.

Maalivahti

Alphonse Areola (Villarreal) (1)

Neljä peliä ja neljät nollat. 23-vuotias Alphonse Areola pelasi Villarrealin tolppien välissä uskomattoman vahvan kuukauden. Ranskalainen jätti maaleitta muun muassa Atlético Madridin ja Athletic Bilbaon. Näin mies nappaa paikan myös helmikuun tähdistössämme.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Puolustus

Yuri (Real Sociedad) (1)

Yuri pelasi seuransa Real Sociedadin tapaan hyvän helmikuun. Laitapuolustaja valittiin neljästä pelistä kahdessa ottelun parhaaksi pelaajaksi. Espanjalaisen vahvoista tilastoista kertovat 14 syötönkatkoa ja 26 puolustustekoa. La Real myös voitti kaksi kolmesta ottelustaan, joissa Yuri pelasi.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Pedro Bigas (Las Palmas) (2)

Katsottaessa puolustuspään tilastoja Las Palmasin Pedro Bigas oli joukkueen vaikeuksista huolimatta helmikuun eliittiä. 29 syötönkatkoa ja 33 purkupalloa sijoittivat espanjalaisen molemmissa tilastoissa kuukauden ykkösnimeksi. Bigas valittiin myös Eibaria vastaan ottelun parhaaksi pelaajaksi topparin viimeisteltyä joukkueensa voittomaalin.

LAS PALMAS, SPAIN - FEBRUARY 20: Luis Suarez of FC Barcelona takes on Pedro Bigas and Javi Varas of UD Las Palmas during the La Liga match between UD Las Palmas and FC Barcelona at Estadio Gran Canaria on February 20, 2016 in Las Palmas, Spain. (Photo by Denis Doyle/Getty Images)
Kuva: Getty Images

Diego Reyes (Real Sociedad) (1)

Real Sociedad voitti kuukauden neljästä ottelustaan kolme ja kaikki nollapeleinä. Nostetaan heidän toppariosastolta esiin Diego Reyes. Meksikolaisella keräsi helmikuussa kolmanneksi eniten syötönkatkoja (21) ja 10 purkupalloa. Keskuspuolustaja pääsi myös kerran maalaamaan Espanyolin verkkoon.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

David García Santana (Las Palmas) (1)

Bigasin lisäksi sarjanousija Las Palmasilta nousi esiin myös laitapuolustaja. David García Santanan tilastot olivat seuratoverinsa tavoin vahvoja. Laitapuolustaja katkoi 19 syöttöä ja siivosi 10 palloa omalta alueelta. Kokonaisuudessaan Santanalle kertyi kuukauden aikana 29 puolustustekoa.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Keskikenttä

Neymar (Barcelona) (3)

Neymarin suurin vahvuus helmikuussa oli haastot. Barcelonan brassitaituri vei nimiinsä 19 1vs1 -tilannetta. Määrä oli helmikuun suurin La Ligassa. Haastojen lisäksi Neymar kunnostautui myös tehissa. Kuukauden kaksi maalia syntyivät Celta Vigoa ja Las Palmasia vastaan.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Roberto Trashorras (Rayo Vallecano) (1)

35-vuotias Roberto Trashorras ei välttämättä ole enää vikkeläjalkaisin keskikenttäpelaaja, mutta miehen älykkyys pelintekijänä korvaa tämän puutteen. Espanjalainen antoi helmikuussa 10 avainsyöttöä ja yhden maalisyötön. Trashorrasin syöttöprosentti oli huima 88. Näillä perusteilla Rayon kokenut kippari saa tähdistön toisen paikan keskustasta.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Pape Diop (Espanyol) (1)

Väkivahva Pape Diop oli helmikuussa kuin muuri Espanyolin keskikentän pohjalla. Senegalilainen katkoi kuukaudessa 18 syöttöä, mikä oli keskikenttäpelaajalta sarjan suurin määrä. Diopin huippuotteet näkyivät Espanyolin leirissä. Barcelonalaisseura nimittäin voitti kolme kuukauden neljästä ottelustaan.

BARCELONA, SPAIN - JANUARY 06: Neymar of FC Barcelona competes for the ball with Enzo Roco (L) and Pape Diop of RCD Espanyol during the Copa del Rey Round of 16 first leg match between FC Barcelona and RCD Espanyol at Camp Nou on January 6, 2016 in Barcelona, Spain. (Photo by David Ramos/Getty Images)
Kuva: Getty Images

Lionel Messi (Barcelona) (2)

Moninkertainen maapallon paras jalkapalloilija sijoitetaan tällä kertaa tähdistössämme oikealle laidalle. Lionel Messi jäi helmikuussa vain Las Palmasia vastaan ilman tehoja. Kuukauden muistettavin suoritus oli varmasti rangaistuspotku Celta Vigoa vastaan, jossa ”Kirppu” syötti pallon taakseen Luis Suárezille. Koko helmikuun aikana Messi teki neljä maalia ja maalisyöttöjä kertyi kolme.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Hyökkäys

Miku (Rayo Vallecano) (1)

Rayo ei hävinnyt helmikuun aikana ainuttakaan ottelua. Vallecanolaisten tehokkaimmaksi pelaajaksi nousi venezuelalaistaituri Miku. Neljä maalia ja kaksi maalisyöttöä viiteen otteluun oli 30-vuotiaalta hyökkääjältä varsin kova suoritus, vielä kun ennen tätä kuutta osumia oli vain yksi. On mielenkiintoista nähdä jatkuuko Mikun vire kevään edetessä.

MADRID, SPAIN - AUGUST 22: Nicolas Fedor Flores alias Miku (L) of Rayo Vallecano de Madrid competes for the ball with Ruben Vezo (R) of Valencia CF during the La Liga match between Rayo Vallecano de Madrid and Valencia CF at Estadio de Vallecas on August 22, 2015 in Madrid, Spain. (Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)
Kuva: Getty Images

Luis Suárez (Barcelona) (4)

La Ligan tämän hetken paras hyökkääjä jatkoi helmikuussa tehokasta tahtiaan. Suárez aloitti kuukauden osumalla Levanten verkkoon. Uruguaylaisen kohokohta oli Celta Vigo -peli, missä hyökkääjä takoi muikeat 3+2-tehot. Kokonaisuudessaan Suárez tehtaili helmikuun aikana kuusi maalia ja jäi ilman osumaa ainoastaan Sevillaa vastaan.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Valmentaja

Luis Enrique (Barcelona) (3)

Barcelonaa ja sen päävalmentajaa Luis Enrique ei horjuuta tällä hetkellä mikään. Helmikuussakaan katalonialaisseura ei hävinnyt ainuttakaan ottelua. Kuúkausi alkoi murskaavalla 6-1-voitolla Celta Vigosta, jota seurasivat vieraspisteet Sporting Gijónilta ja Las Palmasilta. Päätöspelissä Sevillaa vastaan Barca kävi tappiolla, mutta Messin ja Gerard Piquén osumat ratkaisivat pisteet. Mikään muu joukkue ei voittanut jokaista otteluaan, joten valmentajan paikka jälleen Enriquelle.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Aiemmat kuukauden joukkueet

Tammikuu
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu