Kanariansaarilla tuskin ajateltiin, että tiistain myöhäisillassa pelattu säilymiskamppailu Las Palmasin ja Getafen välillä repeäisi tuloksen osalta niin selväksi. Kotijoukkue iski avausjaksolla kaksi maalia, toisella 45-minuuttisella kaksi lisää ja paineli 4-0-voittoon. Voitto oli Las Palmasin seurahistorian suurin La Ligassa 28 vuoteen.

4 - Las Palmas have recorded their biggest win in La Liga since February 1988 (4-0 vs Valladolid). Canary.

Seitsemännellä minuutilla syntynyt avausmaali oli tyypillinen esimerkki tilan luomisesta ja sen täyttämisestä. Oikeasta laidasta kuljetus kohti keskustaa, syöttö takaviistoon ja liike kohti maalia. Pallo syötön vastaanottajalta takaisin tyhjäksi jääneeseen oikeaan laitaan, jonne oli noussut laitapuolustaja David García. Keskitys maalille, ja Willian Josén ohjauksen kautta lukemat 1-0:aan.

Illan toisen osuman viimeisteli rangaistuspotkusta Jonathan Viera. 3-0-maali oli puolestaan niin sekavaa puolustuspelaamista Getafelta, kuin olla saattoi. Maalivahti Vicente Guaita yritti poimia irtopallon näppeihinsä, mutta puolustaja lakaisi epäonnistuneen purun suoraan Las Palmasille. Välitön laukaus pysähtyi toiseen Getafe-puolustajaan, joka hänkin siivosi pallon suoraan Las Palmasille, tarkemmin ottaen Vieralle. Edellisen maalin tehnyt Viera syötti Tanalle, joka pyörähti irti vartijastaan ja sijoitti pallon maaliin.

Tunnin pelin jälkeen Getafen urakka vaikeutui entisestään. Pitkän pelikiellon Argentiinassa ennen tammikuun siirtoaan hankkinut Álvaro Pereira otti Getafe-debyytissään toisen varoituksen ja lähti ennenaikaiseen suihkuun. Seitsemän minuuttia ennen täyttä aikaa Tana iski ylivoimalla Las Palmasille päätöslukemat 4-0:aan.

Voitto oli Las Palmasille toinen peräkkäinen ja hyvin tärkeä taistelussa sarjapaikasta. Joukkue nousi Getafen ohi ja saman tien sijalle 15. Putoamisviiva kummittelee kolmen pisteen päässä. Getafelle tappio oli jo seitsemäs peräkkäinen. Kuudessa viimeisimmässä ottelussaan Getafe ei ole onnistunut tekemään maaliakaan.

6 - Getafe have gone six games in a row without scoring, their worst run in La Liga history. Depression.