Valencia on viime viikot seilannut hyvässä myötätuulessa. Joukkue voitti neljä ottelua peräkkäin, mutta Athletic Bilbaoa vastaan putki meni poikki. Saman tien tuli lunta tupaan ihan reilusti, sillä Athletic haki Mestallalta täydet pisteet lukemin 0-3.

Ottelun avausmaalia saatiin odottaa reilu 72 minuuttia, kunnes Valencia menetti pallon omalla kenttäkolmanneksellaan. Athletic pelasi pallon oikeaan laitaan Mikel San Josélle, jonka keskityksen Sabin Merino puski sisään.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Dani Parejo yritti turhan näppärää ratkaisua keskialueella. Mikel Rico vei karkin pois, kuljetti hetken kohti maalia ja vapautti oikea-aikaisesti Iker Muniainin, joka sijoitti Diego Alvesin jalkojen välistä 2-0:aan. Muniain oli viimeksi onnistunut maalinteossa 30. elokuuta 2014.

Pari minuuttia edellisestä, ja Athletic löi vielä kolmannen osuman taululle. Kulmapotkutilanteessa Parejo hieman epämääräisesti kompuroi tai kumartui. Lopputuloksena Aritz Aduriz nousi omiin korkeuksiinsa ja puski pallon verkkoon. 35-vuotiaalle hyökkääjälle maali oli liigakauden 14:s.

OptaJose

@OptaJose
43 - Aritz Aduriz has scored more headed goals than any other current La Liga player (Fernando Llorente 42). Lion.

Voiton ansiosta Athletic nousi sarjataulukossa Eibarin on seitsemänneksi. Joukkue on nyt kiinni viimeisessä Eurooppa-liigaan oikeuttavassa paikassa. Valencia jatkaa sijalla 12.