Tänään pelataan historian 212. ottelu Real Madridin ja Atlético Madridin välillä. Historian saatossa Real on paukuttanut 355 maalia Atléticon verkkoon. Atleti on puolestaan tehnyt 270 osumaa Realia vastaan. Käydään Derbi madrileñon kunniaksi läpi paikallispelin historian 10 parasta maalintekijää.

Ykkössijan jakavat legendaariset madridistat: Santiago Bernabéu ja Alfredo Di Stéfano. Molemmat osuivat Atléticoa vastaan 17 kertaa. Bernabéun saavutusta voi sikäli pitää kovempana, että hän pelasi 19 derbyä Di Stéfanon 26:tta vastaan.

Kolmantena listalla on Cristiano Ronaldo. Portugalilainen on ehtinyt pelata 21 paikallispeliä. Maalinteossa hän on onnistunut 15 kertaa. Osumista kahdeksan on syntynyt La Ligassa, kuusi Copa del Reyssä ja yksi Mestarien liigassa. Ronaldo jakaa kolmannen sijan Carlos Alonson eli Santillanan kanssa. Santillanakin kuuluu Realin legendoihin. Hän on neljäntenä sekä seuran kaikkien aikojen pelatuissa otteluissa että maaleissa.

Derbi madrileñon maalipörssin viidenneltäkin sijalta löytyy hyvin tunnettu Real Madridin pelaaja. Ferenc Puskás iski aikoinaan Atléticon verkkoon 13 maalia pelaamassaan 17 ottelussa.

Listan kuudennella sijalla on Atléticon paras maalintekijä, mitä tulee Realia vastaan pelattuihin otteluihin. Paco Campos viimeisteli 18 paikallispelissä 12 maalia. Atléticon kaikkien aikojen maalipörssissä kolmantena majailevan Camposin kanssa samaan maalimäärään ylsi Realin nykyinen PR-puolen edustaja Emilio Butragueño, joka puolestaan jakaa Realin kaikkien aikojen maalitilaston kahdeksatta sijaa.

11 derbyosumaan ylsivät omien peliuriensa aikana Atléticon Adrián Escudero ja Realin Raúl González. Molemmat ovat seurojensa historiassa merkkihenkilöitä. Escudero on Atléticon kaikkien aikojen pelatuissa otteluissa 10:ntenä ja maaleissa toisena. Raúl johtaa Realin kaikkien aikojen ottelutilastoa ja menetti melko hiljattain maalipörssin ykköspaikan Ronaldolle.

Otetaan vielä mukaan 10 maalia Madridin derbyissä tehneet. Tuohon lukemaan ylsivät aikoinaan Realin Ildefonso Sañudo, Amancio Amaro, Paco Gento ja molempia seuroja edustanut Hugo Sánchez. Viime kevääseen asti (Xavi ohitti ensin, myöhemmin Andrés Iniesta ja Lionel Messi) espanjalaispelaajista eniten pokaaleita voittanut Gento on pelatuissa Derbi madrileñoissa toisena. Hän kohtasi urallaan Atléticon 39 kertaa. Sánchez ja Gento myös miehittävät Realin kaikkien aikojen maalitilaston kuudetta ja seitsemättä sijaa.

Derbi madrileñon parhaat maalintekijät

1. Santiago Bernabéu (Real Madrid), 17 maalia
2. Alfredo Di Stéfano (Real Madrid), 17
3. Cristiano Ronaldo (Real Madrid), 15
3. Santillana (Real Madrid), 15
5. Ferenc Puskás (Real Madrid), 13
6. Paco Campos (Atlético Madrid), 12
6. Emilio Butragueño (Real Madrid), 12
8. Adrián Escudero (Atlético Madrid), 11
8. Raúl González (Real Madrid), 11
10. Ildefonso Sañudo (Real Madrid), 10
10. Amancio Amaro (Real Madrid), 10
10. Hugo Sánchez (Real Madrid ja Atlético Madrid), 10
10. Paco Gento (Real Madrid), 10