Kahdeksalta alkaneissa Eurooppa-liigan pudotuspeleissä pelasi kaksi La Liga -joukkuetta. Katsotaanpa, miten heille kävi.

Avausosassa Mestallalla peräti 6-0-lukemin Rapid Wienin pieksenyt Valencia teki tylyä jälkeä myös vieraissa. Lepakot osuivat maalittoman avausjakson jälkeen neljästi ja marssivat lopulta jatkoon murskaavin yhteismaalein 10-0.

Vieraat aloittivat maalinteon toisen puoliskon alussa, kun Javi Fuego vapautti Rodrigo Morenon läpiajoon. Espanjalainen päätti hyökkäyksen nostamalla pallon korkeana maalivahdin ylitse verkkoon.

Valencian etumatka kasvoi 64. minuutilla, kun Sofiane Feghoulin laukaus yllätti Richard Strebingerin. Kahdeksan minuuttia myöhemmin Feghouli tarjoili Pablo Piattin kolmannen maalin. Argentiinalainen sijoitti algerialaisen syötöstä pelivälineen vasempaan nurkkaan.

0-3 ei vielä Lepakoille riittänyt, joten vielä 88. minuutilla maalasi Ruben Vezo. Toppari puski kulmapotkusta loppulukemiksi 0-4 Valencian eduksi.

Toisaalla Athletic Bilbao pelasi kotonaan tasan Marseillen kanssa lukemin 1-1. Marseille johti Michy Batshuayin osumalla viimeiselle kympille saakka ja oli jo viemässä otteluparia jatkoajalle. Sabin Merino kuitenkin iski 81. minuutilla isäntien kannalta helpottavan tasoitusosuman, joka ratkaisi joukkueelle paikan neljännesvälierissä.

Avausosan päätyttyä Athleticin 0-1-voittoon baskiseura eteni jatkoon yhteismaalein 2-1.

Athletic Bilbao-Marseille 1-1 (0-1)

0-1 Michy Batshuayi (40.)
1-1 Sabin Merino (81.)

Rapid Wien-Valencia 0-4 (0-0)

0-1 Rodrigo Moreno (59.)
0-2 Sofiane Feghouli (64.)
0-3 Pablo Piatti (72.)
0-4 Ruben Vezo (88.)