Arsenalin manageri Arsène Wenger kertoo näkevänsä, että joukkueen valmistaminen Barcelonan kohtaamiseen on helpompaa kuin vastaava työ esimerkiksi Mestaruussarjassa pelaavaa Hullia vastaan. Arsenal jäi FA Cupin ottelussa Hullia vastaan maalittomaan tasapeliin viime lauantaina.

– Rehellisesti sanottuna työ on paljon helpompi. Barcelonaa vastaan kaikki ovat jo luonnollisesti valmiiksi keskittyneitä. Barcelona on ylivertainen suosikki otteluparissa, ja kaikki ymmärtävät että meidän on oltava joukkueena täydellisen keskittyneitä illan ottelussa.

32 peliä voittamattomana edennyt Barcelona saa kokeneelta valmentajalta ansaitut kehut.

– Maailma ei ole täydellinen, eikä myöskään yksikään joukkue. Barcelona ei kuitenkaan ole kovin kaukana siitä.

Wenger näkee Barcelonan edistyneen entisestään Luis Enriquen valmennuksessa, jossa pelityyliin on tullut lisää suoraviivaisuutta.

– Hyökkäyksellisesti heillä on todella, todella kova kalusto, mutta pallonhallinnassa on tapahtunut lievää vähennystä. Joukkue voi silti tehdä maalin koska tahansa, vaikka vastustaja näyttäisikin dominoivan kenttätapahtumia. He ovat nykyisin nopeampia muuttamaan pelin suuntaa.

Arsenal lepuutti viime viikonloppuna keskikentän avainkaksikkoa Aaron Ramsey ja Mesut Özil, sekä maalivahti Petr Cechiä. Kaikki palaavat kokoonpanoon tänään, ja ainakin Cechillä on yksi historia puolellaan.

Lionel Messi ei ole vielä koskaan tehnyt maalia Petrin taakse. Toivon tämän jatkuvan!, Wenger virnistää.

Lähde: AS