Lähes jokavuotinen pallottelu Copa del Reyn finaalin isännöivästä stadionista on saatu päätökseen. Espanjan jalkapalloliitto (RFEF) vahvisti, että ottelu pelataan Atlético Madridin Vicente Calderónilla 22. toukokuuta. Loppuottelussa kohtaavat Barcelona ja Sevilla.

RFEF

@rfef
OFICIAL | El Vicente Calderón será la sede de la #FinalCopa que disputarán @FCBarcelona_es y @SevillaFC el 22/05 bit.ly/Copa220216

54 907 katsojaa vetävä Calderón isännöi cup-finaalia viimeksi vuonna 2012, jolloin Barcelona voitti Athletic Bilbaon 3-0. Kaiken kaikkiaan Calderónilla on ratkaistu Copa del Reyn kohtalo 12 kertaa.

OptaJose

@OptaJose
12 - Vicente Calderón has hosted 12 times the Copa del Rey final in his 50 years of history. ¿Venue?

Barcelona on turnauksen hallitseva mestari, mutta Sevillalla on mahdollisuus nousta historian kolmanneksi seuraksi, joka on voittanut Copa del Reyn Camp Noulla, Santiago Bernabéulla ja Vicente Calderónilla. Ne kaksi muuta ovat vähemmän yllättäen Barcelona ja Real Madrid.

OptaJose

@OptaJose
3 - @SevillaFC could become the third team to win the Copa final at Santiago Bernabéu (2007), Camp Nou (2010) and Vicente Calderón. Dream.

Kaiken kaikkiaan turnausvoittoja on eniten Barcelonalla, peräti 27 kappaletta. Finaalissa katalaanit ovat esiintyneet 37 kertaa. Sevilla on voittanut Copan viidesti. Kahdesti joukkue on ollut loppuottelussa häviävänä osapuolena.