Rafael Benítez avautui ajastaan Real Madridissa

© Kuva: Getty Images

Real Madrid on voittanut viimeisen seitsemän kauden aikana La Ligan kerran, Mestarien liigan kerran ja Copa del Reyn kaksi kertaa. Samassa ajassa Barcelona on juhlinut liigamestaruutta viidesti, Mestarien liigan voittoa kolmesti ja Copa del Rey -pokaalia kolme kertaa.

Viime kausi päättyi Realin osalta pokaalittomaan kevääseen. Moni piti siitä, mihin suuntaan Carlo Ancelotti oli viemässä Realia, mutta puheenjohtaja Florentino Pérez antoi italialaiselle potkut. Ancelottia seurasi Rafael Benítez, joka sai potkut tammikuussa. Nyt Los Blancos -laivan kipparina toimii Zinédine Zidane. Juuri valmentajavaihdosten tiheys on se ongelma, joka estää Benítezin mukaan Realin kehittymisen Barcelonan tasolle.

– Heti kun jokin asia on pielessä, tai heti kun puheenjohtaja uskoo jonkin asian olevan pielessä… Mielestäni joukkueemme oli ihan hyvässä jamassa, mutta kannattajat olivat hieman hermostuneita ja puheenjohtaja oli hieman hermostunut. Ja niin he vaihtoivat valmentajaa, Benítez mietti oman valmennuspestinsä päättymistä BT Sport -kanavan lähetyksessä.

Studioisäntä kysyi Beníteziltä, mitä hänen mielestään tapahtui.

– Sitä on vaikea selittää. On tiedettävä, mitä Real Madridissa on tapahtunut viime vuosina. Camacho, del Bosque, Pellegrini, Mourinho, Ancelotti… Real Madridissa kaikki on tehtävä täydellisesti.

Beníteziltä kysyttiin myös, onko Pérez Real Madridin ongelma.

– Hän on tehnyt hyvää työtä bisnespuolen suhteen. (Se on tärkeää), koska Real Madridin on kasvatettava talouspuoltaan. Jalkapallopuolella Barcelona voittaa edelleen. Hän muuttelee asioita, koska hän yrittää löytää ratkaisun. Mutta silti Barcelona voittaa joka vuosi vain enemmän.

– Barcelonalla on oma tyylinsä pelata jalkapalloa, jalkapallomalli. Real Madrid sen sijaan vaihtaa valmentajaa vuosittain, joten on aina aloitettava alusta. Se on syy, miksi Real Madrid on voittanut yhden liigamestaruuden viimeisen seitsemän vuoden aikana. Atlético on voittanut kerran, ja Barcelona viisi kertaa. Barcelona on nyt kuudetta kertaa cup-finaalissa viimeisen kahdeksan vuoden aikana.

Benítezin mukaan Pérez on jatkuvasti läsnä, mikä hankaloittaa valmentajan työskentelyä.

– Hän juttelee pelaajien kanssa. Hän juttelee toimittajien kanssa. Joka ikinen päivä. Hän on aina läsnä, eikä se ole helppoa valmentajalle. Etenkään kun on tottunut englantilaiseen malliin.

Benítez myös vihjasi siihen suuntaan, että ylhäältä annettiin ohjeita joukkueen pelaamisen suhteen. (Toim. huom. epäilimme tätä jo viimesyksyisen El Clásicon pelaajavalintojen jälkeen [lue tästä].)

– Olen jonkin verran turhautunut, koska sain potkut. Pelaajat ovat hyvin kilpailuhenkisiä ja ammattimaisia. Kun näin, etten voinut kontrolloida asioita sillä tavalla, kuin olisin halunnut… Se oli turhauttavaa.

Tällä hetkellä Barcelona johtaa La Ligaa kuuden pisteen erolla Atléticoon ja seitsemän pisteen erolla Realiin. Copa del Reyn finaalissa Barca kohtaa Sevillan. Realin realistisimmat haaveet pokaalista lepäävät tällä hetkellä Mestarien liigassa. Joukkue otti vahvan kiinnityksen puolivälieräpaikkaan kukistamalla neljännesvälierien ensimmäisessä osaottelussa AS Roman maalein 2-0.


PÄIVÄN VIHJE: PSG – BAYERN MÜNCHEN

Pariisin kevätilta tarjoaa aivan uskomattoman herkulliset lähtökohdat PSG – Bayern München -matsille