Ei löytynyt Barcelonan pysäyttäjää Asturiastakaan. Sporting Gijónin ja Barcan välinen La Ligan rästiottelu päättyi vieraiden 3-1-voittoon. Tuttuun tapaan katalaanien hyökkäyskolmikko oli iskussa. Lionel Messi viimeisteli kaksi maalia ja Luis Suárez keräsi tehot 1+2. Uruguaylainen pääsi yrittämään maalintekoa myös rangaistuspotkusta, mutta epäonnistui.

Ottelu lähti käyntiin juuri niin kuin osattiin odottaa. Barcelona piti ensimmäisen vartin aikana palloa noin 85 prosenttia peliajasta. Ensimmäisen hyvän maalipaikkansa joukkue onnistui kuitenkin luomaan vasta 20 minuutin kohdalla. Neymar tarjosi murtavan syötön Suárezille, joka yritti laukoa Iván Cuéllarin jalkojen välistä sisään. Kuti kuitenkin kilpistyi maalivahdin jalkoihin.

Viitisen minuuttia myöhemmin vierasjoukkueen sahaus tuotti tulosta. Sportingin pakka makasi niin syvällä omalla alueellaan, että laukaushetkellä Messin ja maalin välissä oli kahdeksan kotijoukkueen pelaajaa. Tarkka kuti 25 metristä painui alakulmaan. Maali oli Messin uran 300:s La Ligassa.

OptaJose

@OptaJose
300 - Lionel Messi ha marcado su gol nº 300 en la Liga. Hito.

Sporting ei takaiskusta häkeltynyt, vaan iski lähes välittömästi takaisin. Topparina pelannut Jérémy Mathieu oli poistunut hyökkäyksessä paikaltaan, kun kotijoukkue lähti vastaiskuun. Pallo pelattiin keskikaistalta vasemmalle Álex Menéndezille, joka jatkoi nopeasti takatolpalle. Mathieuta paikannut Sergio Busquets ei yltänyt katkoon, ja Carlos Castro liukui lukemat 1-1:een.

Maalirikas kuusiminuuttinen huipentui Barcelonan uuteen johto-osumaan. Ivan Rakitic yritti ensin nostaa pallon puolustuslinjan yli Messille – ei onnistunut. Pallo kimposi Suárezille, joka pudotti takaisin paitsiolinjan paremmalle puolelle liikkuneelle Messille. Argentiinalainen nosti saman tien puolustuslinjan selustaan juosseelle Suárezille, joka otti pelivälineen rinnallaan haltuun ja suojasi mallikkaasti. Suárez veti pari puolustajaa mukanaan päätyyn ja syötti alaspäin Messille, joka tälläsi suoraan syötöstä maaliin. Maalisyöttö oli Suárezille kauden 10:s La Ligassa.

OptaJose

@OptaJose
10 - Luis Suárez is the first player to reach the double figure for both goals (23) and assists (10) in La Liga 15/16. Spectacular.

Pari minuuttia myöhemmin sama kaksikko oli iskeä jo kolmannen kerran. Päätyyn liikkunut Suárez löysi takaviistosta Messin, jonka laukaus suoraan syötöstä suuntautui liiaksi päin Cuéllaria. Torjunnasta pallo ajautui Neymarille, joka laukoi tolppaan. Ennen taukoa Neymar haki vielä uudestaan maalia. Vasemman jalan laukaus pienestä kulmasta painui ohi maalin.

Toisella jaksolla Barcelonasta Sportingissa lainalla oleva Alen Halilovic tarjosi kovuutta ensin Suárezille ja perään tälläsi pallon Busquetsia kasvoihin. Maalintekoyrityksiäkin nähtiin. Omar Mascarellin kaukolaukauksessa oli voimaa, mutta se suuntautui suoraan Claudio Bravon syliin.

Toisessa päädyssä Suárez yritti nostaa Messin syötöstä pallon Cuéllarin yli – ei onnistunut. Nähtiin pari saksipotkuakin, ensin Gerard Piquéltä ja myöhemmin Neymarilta.

Peli alkoi kuumentua parin rangaistuspotkuvaatimuksen myötä. Halilovic murtautui Barcan boksiin, ja Arda Turan liu’utti jalkansa palloon. Halilovic oli juuri potkaisemassa palloa, mutta osuikin Ardan jalkaan ja meni nurin – ei pilkkua. Toisessa päädyssä Cuéllar lanasi Neymarin nurin ja pallo vietiin pisteelle. Ratkaisuilla erotuomari sai kotiyleisön vihat niskaansa. Rangaistuspotkuissa suhteellisen usein epäonnistuneet Messi ja Neymar antoivat Suárezin laukoa tällä kertaa. Nyt ei tullut syöttökuviota, kuten viime viikonloppuna vaan Suárez ampui suoraan. Ei auttanut vetäjän vaihto, sillä Cuéllar torjui hyökkääjän yrityksen.

Suárez sai palkintonsa muutamaa minuuttia myöhemmin. Aleix Vidal syötti uruguaylaiselle rangaistusalueen sisään. Suárez näytti olevan melko epätoivoisessa tilanteessa useampaa Sportingin pelaajaa vastaan. Hyökkääjä sai kuitenkin jalkansa vapaaksi ja heilautti vasurillaan pallon tolpan kautta sisään.

Parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa Barcelona oli iskeä neljännen. Messi vapautti korkealla diagonaalisyötöllä Ardan, joka ilmeisesti yritti jatkaa 2v0-tilanteessa suoraan ilmasta tyhjän maalin Suárezille. Kosketus kuitenkin epäonnistui, ja hyökkäys kuivui kasaan.

Viimeinen vartti oli enemmän tai vähemmän pelailua. Luis Enrique lepuutti Busquetsia ja Piquétä, joiden tilalle juoksivat Javier Mascherano ja Marc Bartra. Huilivuorossa olivat myös kotiin jäänyt Jordi Alba ja penkillä koko pelin ajan istuneet Dani Alves sekä Andrés Iniesta.

Rutiinilla tullut voitto kasvatti Barcelonan eron sarjakärjessä kuuteen pisteeseen Atlético Madridiin verrattuna. Sporting on sijalla 16. Vain kaksi pistettä erottaa joukkueen putoamisviivasta.

La Liga keskiviikkona

Sporting Gijón-Barcelona 1-3 (1-2)
0-1 Lionel Messi (25.)
1-1 Carlos Castro (27.)
1-2 Lionel Messi (31.)
Epäonnistunut rp. Luis Suárez, Barcelona (62.)
1-3 Luis Suárez (67.)