Víctor Valdésin ura on mennyt viime vuosina rajua alamäkeä. Kun hän kauden 2014-15 aikana kertoi jättävänsä Barcelonan ja hakevansa uusia haasteita muualta, mediassa spekuloitiin, mihin ykköskorin seuraan hän siirtyisi.

Polvivamma tuli erittäin huonoon saumaan keväällä 2015. Valdés ei voinut pyörtää päätöstä lähtemisestä, vaikka kesällä alkoi näyttää huonolta. Yksikään seura ei enää halunnut espanjalaista. Lopulta 35-vuotias maalivahti pääsi harjoittelemaan Manchester Unitedin mukana.

Hän teki vuosi sitten sopimuksen Unitedin kanssa, muttei oikein koskaan onnistunut murtautumaan pelaavaan kokoonpanoon. Louis van Gaalin kanssa tuli riitaakin asemasta joukkueessa. Lopulta Valdés pääsi pois, kun hän siirtyi tämän vuoden tammikuussa – Belgiaan. Standard Liègessäkin vastaanotto oli ensin melko jäinen, ainakin median mielestä.

– Ei siinä ollut mitään niin ihmeellistä. Näitä asioita aina liioitellaan, joukkueen keskushyökkääjä Ivan Santini sanoi Goal.com-sivuston haastattelussa.

– Meillä on nuori maalivahti, joka oli pelannut erittäin hyvin ja pitänyt nollat 10 ottelussa. Oli kuitenkin välittömästi selvää, että Valdésin tultua hänen pitäisi siirtyä penkin puolelle. Hyväksyimme sen normaalisti.

Haastattelun perusteella Valdésia katsotaan Standardissa ylöspäin. Aivan kuin hän olisi täysin eri maailmasta kuin muut joukkueen pelaajat.

– Rehellisesti sanottuna, en ole vielä kertonut hänelle, että olin suuri Real Madridin kannattaja. On outoa, kun hän on samassa joukkueessa. Katson häntä kuin suurta tähteä. Toivon, että voisin kysyä häneltä (Lionel) Messistä, Barcelonasta, kaikesta. Mutta en voi. Olen jotenkin vielä liian ujo.

– Valdés on ihmemies! On vähän outoa istua pukuhuoneessa häntä vastapäätä, mutta hän voi auttaa meitä. Hän on täynnä kokemusta ja hyödyllisiä vinkkejä.

– Kun harjoituksissa pelaa häntä vastaan 1v1-tilannetta, alitajunta muistuttaa, kuka on maalissa. Se saa keskittymään paremmin. On vaikea uskoa, että hän on voittanut niin paljon mutta silti käyttäytyy niin normaalisti. Hän harjoittelee kuin olisi juuri päässyt ylös nuorten joukkueesta. Hän on hyvin motivoitunut.

Yhden yllätyksenkin Valdés on ehtinyt kokea. Euroopan top 5 -sarjoissa on tyypillistä, että pelipaitoja vaihdetaan vastustajan kanssa ottelun päätyttyä. Belgiassakin niin voi tehdä, mutta…

– Voi, täällä se on normaalia, että pelaajat maksavat jos antavat paitansa pois. Joka vuosi saamme viisi paitaa, jotka voimme vaihtaa vastustajien kanssa. Muista meidän on maksettava. Tämän kauden aloitimme niin huonosti, että päätimme maksaa jokaisesta paidasta. Valdés ei ehkä tiennyt sitä…

Valdés on ehtinyt pelata kolme ottelua Standardin takalinjoilla. Otteluista yksi on päättynyt voittoon, yksi tasapeliin ja yksi tappioon.