La Ligan 24. kierros pyörähtää käyntiin jo tänään perjantaina, mutta kierroksen herkkupala nähdään lauantaina kello 17 alkaen, kun Real Madrid isännöi Santiago Bernabéulla Athletic Bilbaota.

Lähtökohdat

Viimeksi kaksi kuukautta sitten La Ligassa hävinnyt Real Madrid on kovassa vireessä. Kahdeksasta viime ottelusta on irronnut kuusi voittoa ja kaksi tasapeliä. Maaliero näistä kahdeksasta ottelusta on älytön 39-8. Keskimäärin ottelua kohden Los Blancos on viimeistellyt hippusen vajaat viisi maalia. Sarjataulukossa madridilaiset ovat kolmantena. Eroa toisena majailevaan paikallisvastustajaan Atlético Madridiin on yksi piste, ja särjakärki Barcelonaan puolestaan neljä pistettä.

Athleticin meno liigakentillä viime aikoina on ollut vaihtelevaa. Nyt on mennyt kolme ottelua putkeen ilman tappioita, mutta tätä ennen baskit pelasivat kolme ottelua voitoitta. Sarjataulukossa Athleticin sijoitus on kuudes. Edellä oleva Sevilla on kahden pisteen päässä, ja takaa löytyy samoissa pisteissä oleva Celta Vigo. Lauantaina on pelissä isoja pisteitä, mikäli Ernesto Valverden miehistö tahtoo ensi kaudella Euroopassa pelata.

Kokoonpanotilanteet

Realin loukkaantumislista ei ole kovin pitkä, mutta isoja nimiä sieltä kyllä löytyy. ”BBC”-hyökkäysketjun oikea linkki Gareth Bale on parantelemassa itseään, ja puolustuslinjasta telakalla ovat Marcelo ja Pepe. Marcelon paikan vasemmalla ottanee Nacho, ja Pepen keskellä puolestaan Raphaël Varane. Cristiano Ronaldon ja Karim Benzeman mukaan hyökkäykseen lähtenee James Rodríguez.

Vierailijoilta poissaoloja löytyy useampi. Raúl Garcia ja Ibai Gomez ovat loukkaantuneina, kun puolestaan Mikel San José ja Iñaki Williams kärsivät pelikieltoa. Nelikon lisäksi Etxeita ja Markel Susaeta ovat mahdollisesti sivussa ottelusta kolhujen vuoksi. Takaisin ryhmitykseen Athletic saa pelikieltonsa kärsineen Óscar de Marcosin, joka ottanee Williamsin paikan oikealta laidalta.

Edelliset ottelut

Real Madrid

Granada-Real Madrid 1-2 (La Liga)
Real Madrid-Espanyol 6-0 (La Liga)
Real Betis-Real Madrid 1-1 (La Liga)

Athletic Bilbao

Athletic Bilbao-Villareal 0-0 (La Liga)
Getafe-Athletic Bilbao 0-1 (La Liga)
Barcelona-Athletic Bilbao 3-1 (Copa del Rey)

Yhteinen historia

Isännät ovat olleet viime aikoina tässä parissa niskan päällä. Real on haalinut kuudesta viime kohtaamisesta neljä voittoa. Kerran on pelattu tasan, ja kerran päädytty bilbaolaisten voitonjuhliin. Pidemmällä aikavälillä lukemat ovat vierailijoiden kannalta karut. 23:sta viime kohtaamisesta kaikissa kilpailuissa 20 on päättynyt Realin voittoon. Viime kerralla joukkueet kohtasivat syyskuun lopulla, jolloin ottelu päättyi madridilaisille 1-2-lukemin.

Tilastoniiloille

Real on tehnyt viimeisessä kahdeksassa kotiottelussaan Athleticia vastaan vähintään kolme maalia. Maalijuhlat tiedossa?

Tulessa

Isäntien ranskalaiskärki Karim Benzema on tehnyt maalin kuudessa ottelussa perätysten. Yhteensä mies on paukuttanut 10 viime otteluun 14 täysosumaa. Melko kovia näyttöjä ensi kesän EM-kisoja ajatellen.

Jäässä

Javier Eraso on tuurannut Raúl Garciaa tämän ollessa loukkaantuneena. Kymppipaikalle aseteltu 25-vuotias espanjalainen ei ole onnistunut paikkaamaan maanmiestään riittävän hyvällä tasolla, jos nyt ollenkaan. Erityisesti miehen syöttötyöskentely on ollut aliarvoista. Syötöt ovat napsuneet tiimikavereiden jalkoihin hyvänä päivänä noin 70-% tarkkuudella, mikä on heikosti tärkeää paikkaa pelaavalle pelinrakentajalle.

Ratkaisun paikka

Ottelu kulminoituu puolustus -ja hyökkäyspelin tasapainoon. Molemmilta joukkueilta löytyy maalintekotaitoisia hyökkääjiä, ja puolustus on on välillä haavoittuvainen. Realin kotivire on pelottavan hyvä, joten Los Leones -luotsi Valverde joutuu varmasti pähkäilemään päänsä puhki millä tavalla otteluun kannattaa lähteä.

Arvio

Luvassa on maalirikas ottelu, eikä vierailijoiden tilastot Bernabéulla ainakaan kohene. Isännille 4-1-voitto.