Keskiviikon ainoassa Copa del Rey -ottelussa Valencia isännöi Barcelonaa. Edellinen osa päättyi katalaaneille rumin 7-0-lukemin, joten isännillä oli edessään Himalajan kokoinen vuoristo kiivettäväksi. Gary Nevillen miehistö sai ehkä pientä toivoa siitä, että Barcelona lähti otteluun lähes täysin nuorisovoimalla.

Ottelun ensimmäisestä potentiaalisesta maalipaikasta vastasi Ivan Rakitic. Kroatialainen ampui pallon 25 metristä kohti Jaume Domènechin vartioimaa maalia, mutta laukaus suuntautui lopulta yli.

38. minuutilla Valencia siirtyi ottelussa 1-0-johtoon. José Gaya antoi pitkän pystysyötön Álvaro Negredolle, joka pääsi vastakkain Marc-André ter Stegenin kanssa. Entisen Manchester City -hyökkääjän chippauksen ter Stegen torjui, mutta pallo kimposi suoraan päin Negredoa, joka pääsi jälkitilanteesta sijoittamaan pallon rauhassa tyhjään maaliin.

Ensimmäinen puoliaika jäi muilta osin pääasiassa epätoivoiseksi roiskimiseksi, eikä Negredon maalin päälle lisäosumia ollut tarjolla.

Toisen puoliajan ensimmäiset puolituntia meni vierailijoiden komennossa, tarkemmin ottaen Rakiticin. Kroatialainen laukoi vaarallisesti useaan otteeseen, mutta pallo ei löytänyt tietään verkkoon.

74. minuutilla oli Danilon vuoro yrittää ter Stegenin yllättämistä vapaapotkusta. Viitisen metriä rangaistusalueen ulkopuolelta lähtenyt vapaapotku oli kuitenkin helppo pala saksalaiselle, ja Valencian johto pysyi 1-0-lukemissa.

Reilut viisi minuuttia ennen loppua Valencian epärealistiset haaveet päästä vielä jatkoon kokivan lopullisen kuoliniskun. Juan Camara pääsi juoksemaan rangaistusalueen vasemmalla reunalla, ja syötti pallon maalin eteen Wilfrid Kaptoumille, eikä kamerunilainen erehtynyt vaan laittoi pelin tasoihin.

1-1 jäi ottelun lopputulokseksi, ja Barcelona eteni jatkoon murskaavin yhteismaalein 8-1.

Valencia-Barcelona 1-1 (1-0)

1-0 Álvaro Negredo (38.)
1-1 Wilfrid Kaptoum (84.)