Aiemmin tällä viikolla seitsemän maalia Valencian verkkoon paukuttanut Barcelona joutui huomattavasti ahtaammalle sunnuntai-iltapäivän La Liga -ottelussa Levantea vastaan. Päätöslukemat kirjattiin Barcelonan hyväksi 2-0. Maalit merkittiin David Navarrolle (oma maali) ja Luis Suárezille.

Levante puolusti ajoittain aggressiivisesti ja ajoittain passiivisesti, mutta minuutista toiseen tiiviisti (jos ei ihan ottelun alkua lasketa mukaan). Barcelonan pelinrakentelu sen sijaan oli alun pyöritystä lukuun ottamatta hidasta. Ne kerrat, kun Blaugrana pääsi hyökkäämään epäorganisoitua puolustusta vastaan, hyökkääjien ratkaisut olivat heikkoja.

Pelin alku näytti siltä, mitä sarjakärjen ja -jumbon välisestä kohtaamisesta odotettiin. Noin 50 sekunnin pelin jälkeen maalivahti Diego Mariño nyrkkeili huolimattomasti Suárezin maalille nostamaa korkeaa palloa. Andrés Iniesta haki kääntölaukauksen rangaistusalueen ulkopuolelta, mutta kuti painui yli maalin.

Seuraavalla minuutilla oikealta lähetettiin puolenvaihto Neymarille. Brasilialainen pudotti alaviistoon Iniestalle, joka puhkaisi pystysyötöllä koko Levanten puolustuksen. Lionel Messi tuikkasi pallon maaliin, mutta tilanne liputettiin paitsioksi. Hidastus osoitti, että maali olisi ilman muuta pitänyt hyväksyä.

beIN SPORTS USA

@beINSPORTSUSA
Here is the still. Messi quite clearly onside for @FCBarcelona... #LaLiga

Levante selvisi alkuminuuteista osin tuomariston avustuksella ja alkoi päästä paremmin kiinni peliin. 11 minuutin kohdalla vasen pakki Toño ohitti Barca-päädyssä Dani Alvesin ja tarjoili etualueella syötön Deyversonille. Hyökkääjän jatko suoraan syötöstä painui ohi maalin.

Levanten melko hyvästä vaiheesta huolimatta Barcelona iski ottelun avausmaalin. 21. minuutilla Messi veti keskikaistalla useamman vastustajan itseensä ja tarjoili syötön boksin vasempaan laitaan Iniestalle. Jordi Alba teki taustanousun ja sai pallon Iniestalta. Alba haki maalin edestä Suárezia, mutta pallo ei koskaan Suárezille asti päätynyt. Syöttö kimposi Levanten kannalta epäonnekkaasti toppari Navarrosta omaan maaliin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Barca oli iskeä toistamiseen – tällä kertaa nopean hyökkäyksen kautta. Oikealta lähetettiin korkea diagonaalisyöttö Neymarille, joka käänsi nopeasti matalan keskityksen maalille. Suárez ehti ensimmäisenä syöttöön, mutta laukoi etukulmasta ohi.

Vajaan puolen tunnin kohdalla Giuseppe Rossi hankki Levantelle hyvän tilanteen. Haasto Gerard Piquétä vastaan johti Barca-topparin käsivirheeseen, varoitukseen ja vapaapotkuun noin 20 metristä. Verzan sisäkierteinen laukaus kohti etuyläkulmaa oli hyvä, mutta painui hiukan yli maalin.

Levante loi lyhyen ajan sisään pari muutakin hyvää maalipaikkaa. Ensin keskitys pelattiin taka-alueella Deyversonille, jonka akrobaattinen yritys epäonnistui. Hetkeä myöhemmin kotijoukkue pelasi yksinkertaisen, mutta erittäin onnistuneen kuvion: pitkä pallo keskialueelle, päällä jatko eteenpäin ja täydellä vauhdilla tilanteeseen tullut Jefferson Lerma läpi. Laiturin laukaus oli kuitenkin luokkaa heikko.

Levante pääsi yhä lähemmäs. 38. minuutilla José Luis Morales pelattiin vasemmalta läpi. Nopeajalkainen laituri kuljetti itsensä vetopaikkaan ja haki sijoitusta takakulmaan. Tolppa pelasti Barcelonan takaiskulta.

7 - Levante is the third side with more total shots against FC Barcelona in the first halves in La Liga this season. Courage

Barca pääsi tauolle johtoasemassa, mutta tasoitus näytti toisen jakson alussakin vääjäämättömältä. Kymppitaskuun jäi yllättävän paljon tilaa Rossille, joka lähetti laukauksen kohti takakulmaa. Claudio Bravo venyi hyvään torjuntaan.

Siinä missä Levante hätyytteli Barca-maalia, Messi kunnostautui hylättyjen maalien tekemisessä. 54. minuutilla argentiinalainen vapautettiin nopean hyökkäyksen päätteeksi kasvotusten Mariñon kanssa. Messi sijoitti pallon maaliin, mutta avustavan lippu nousi – tällä kertaa oikeutetusti.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Barcelona loi hyvän tilanteen yllättäen kulmapotkusta. Neymar lähetti keskityksen etualueelle Ivan Rakiticille, jonka pusku kuitenkin suuntautui päin Mariñoa.

Vajaa parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa Barcelonalla oli tilaisuus ratkaista peli. Messi kuljetti nopeassa 4v3-hyökkäyksessä palloa keskikaistalla, kunnes jakoi syötön Neymarille. Brasilialainen ei päässyt laukomaan suoraan syötöstä, vaan joutui ottamaan pallon haltuunsa. Samalla Levante-puolustus ehti kiinni Neymariin ja hyökkäys kuivui kasaan.

Lopulta lisäajalla Barcelonan pelaajisto pääsi huokaisemaan helpotuksesta. Korkealla riskitasolla tasoitusta hakenut Levante päästi Barcan hyökkäystrion nopeaan hyökkäykseen. Messi tarjoili avopaikan Suárezille, joka sijoitti ulkosyrjällä 2-0:aan. Osuma oli uruguaylaiselle kauden 20:s La Ligassa.

Voitto kasvatti Barcelonan pistepotin La Ligassa 54:ään. Ottelun enemmän pelannut – ja kierroksen oman ottelunsa voittanut – Atlético Madrid on Barcasta kolmen pisteen päässä. Levante jatkaa sarjajumbona. Putoamisviivan paremmalle puolelle on matkaa viisi pistettä.