Sunnuntaina La Ligassa pelataan kahden alisuorittajan välinen elintärkeä kamppailu. Real Betisin tai Valencian ei odotettu ajautuvan putoamiskamppailuun, mutta tämän ottelun häviäjä voi sinne hyvinkin joutua. Peli alkaa kello 17:00 Suomen aikaa.

Lähtökohdat

Real Betisin viimeisin voitto on 2.12.2015 Sporting Gijónia vastaan Copa del Reyssa. Sen jälkeen seura on tarponut voitotta 12 ottelun verran. Se on osoittanut kuitenkin hienoisia piristymisen merkkejä ja siitä oli osoituksena hieno 1-1-tasapeli Real Madridia vastaan toissa viikonloppuna. Kotijoukkue lähtee viikonlopun koitokseen 14. sijalta vain kaksi pistettä putoamisviivan yläpuolelta.

Gary Nevillen synkkä alku Valencian päävalmentajana sai mustaa jatkoa, kun Barcelona nöyryytti pitkään vajaamiehisenä pelannutta vierastaan 7-0-numeroin. Nevillen Valencia ei ole voittanut vielä yhtään kahdeksasta La Liga -pelistään. Seura majailee sarjataulukossa kolme pistettä Real Betisin edellä, sijalla 12.

Kokoonpanotilanteet

Real Betisiltä varmuudella ovat sivussa Heiko Westermann, Cristiano Piccini ja Foued Kadir. Brasiliasta siirtynyt hyökkääjä Leandro Damiao saattaa tehdä debyyttinsä. 26-vuotias voimakas ja hyvä pääpelaaja on ehdottomasti seurattavan arvoinen pelaaja raitapaitojen kärkimiehenä tulevien viikkojen aikana.

Nuoria pelaajia vilisevän Valencian kokoonpanosta puuttunevat loukkaantumisten vuoksi Paco Alcácer ja Javi Fuego.

Edelliset ottelut

Real Betis

Real Socidead-Real Betis 2-1 (La Liga)
Real Betis-Real Madrid 1-1 (La Liga)
Villareal-Real Betis 0-0 (La Liga)

Valencia

Barcelona-Valencia 7-0 (Copa del Rey)
Valencia-Sporting Gijón 0-1 (La Liga)
Las Palmas-Valencia 0-1 (Copa del Rey)

Yhteinen historia

Vaihteleva. Historian saatossa Valencia on ollut näissä otteluissa selvästi niskan päällä. 1994 vuodesta lähtien seurat ovat kohdanneet 37 kertaa, joista Valencia on voittanut 22 ja Real Betis kahdeksan. Kuluvan kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Mestallalla päädyttiin 1-1-tasapeliin.

Estadio Benato Villamarinílla voimansuhteet ovat kallistuneet selvästi Real Betisin suuntaan viime vuosina. Kotijoukkue on voittanut kolme viimeistä kohtaamista.

Tilastoniiloille

Valencia on seura, jonka kannattajat ovat tunnettuja tyytymättömyydestään. Historiallisesti iso seura on tottunut voittamaan menneinä vuosina ja sen fanit eivät hyväksy joukkueeltaan mitään muuta kuin parasta. Englantilaisen päävalmentajan kanssa fanit ovat olleet vielä suhteellisen kärsivällisiä, mutta nyt on jo kiire voittaa. Seura on voitotta 11 La Liga -ottelussa peräkkäin. Viimeksi näin pitkä aika saatiin odottaa vuonna 1986, jolloin seura kulki voitotta 13 pelin ajan.

OptaJose

@OptaJose
11 - Valencia are winless in their last 11 La Liga games (D7 L4), their longest run without a win since 1986 (13). Nervousness.

Tulessa

Vaikea löytää tähän kohtaan ketään, sen verran ilottomia ovat kummankin joukkueen pelit olleet. Mutta ehkä Real Betisin maalinteko-ongelmille on löytymässä ratkaisuja. Rubén Castro on osunut kaudella yhdeksän kertaa, ja hän päätti viime kierroksella pitkän maalittoman putkensa maalaamalla Real Sociedadia vastaan.

Siirtoikkunan viime hetkillä kontrahdin seuran kanssa allekirjoittanut Leandro Damiao on mielenkiintoinen lisä hyökkäysarsenaaliin. Brasilian maajoukkueessakin esiintynyt pelaaja on ollut poissa parrasvaloista pari vuotta, joten hän on arvoitus.

Jäässä

Tähän kohtaan helpompi löytää useampiakin nimiä. Gary Neville joutui vastaamaan Barcelona-nöyryytyksen jälkeen jo useasti kysymykseen, aikooko hän erota. Englantilainen kielsi tämän jyrkästi, mutta myönsi tuntevansa avuttomuutta pestissään. Hän yrittää pysyä positiivisena, vaikka pelaajat ja kannattajat ovat turhautuneita. Nevillen espanjan kielitaito ei ymmärrettävästi ole vielä hyvällä tasolla ja hän voi kokea vaikeuksia viestien välittämisessä pelaajilleen.

– Realiteetti minulle on, että koin epäilyksiä itsestäni pelaajana viimeksi 18 vuotta sitten. Siitä hetkestä lähtien olen kehittänyt mekanismin, jotta pystyn käsittelemään tämänkaltaisia tilanteita. Minun on pidettävä huoli siitä, että kaikkien pelaajien ajatukset ovat Betis-ottelussa. Selkeästi sanottuna, meidän täytyy esiintyä hyvin sunnuntaina, Neville kommentoi Barca-pelin jälkeen.

Ratkaisun paikka

Tämä ottelu ratkaistaan paljolti pelaajien korvien välissä. Joukkueiden materiaalit ovat niiden nykyisiä sijoituksia korkeammalla tasolla. Real Betisin väliaikaiseksi päävalmentajaksi nimetty Juan Merino on molempia Nevillen veljeksiä selkeästi kokeneempi, mutta hän ei ole onnistunut saamaan joukkueensa hyökkäyspeliä kuntoon.

Ruben Castro ja Leandro Damiao ovat kuitenkin kokeneita hyökkääjiä ja heiltä voi odottaa ratkaisuja kokematonta Valenciaa vastaan. Neville on vaikeassa paikassa, koska niin hän kuin pelaajat ovat kokemattomia ja paineet sen kuin lisääntyvät. Neville haluaa joukkueensa prässäävän ylhäältä, mutta viimeisimpien tuloksien valossa varautuneempi lähtö otteluun on mahdollinen

Arvio

Todella tiukkaa, vähämaalinen tasapeli olisi heikko tulos molemmille, mutta se on hyvinkin mahdollinen. Valencia ei ole onnistunut kääntämään tasapelejään voitoiksi ja kotietu puoltaa hivenen Real Betisiä. 1-1.