Siirtoikkuna umpeutui viime yönä. Kaupankäynti oli tällä kertaa melko maltillista, mutta kyllä Iberian niemimaalla sentään jotain tapahtui. Listasimme täysin mielivaltaisesti La Liga -joukkueiden parhaat kaupat tämän talven siirtomarkkinoilla.

5. Lucas Orbán (Valencia -> Levante)

Levanten puolustus muuttui kertaheitolla paremmaksi, kun Lucas Orbán saapui seuraan lainalle Valenciasta. Orbán ei ole kovin paljon saanut Valenciassa vastuuta, mutta se ei vielä kerro kaikkea. 26-vuotias Orbán on periaatteessa vasen pakki, mutta hän voi pelata myös topparina. Mielenkiintoista seurata, mille paikalle Rubi hänet Levanten ryhmityksessä istuttaa.

 

4. Martín Montoya (Barcelona -> Real Betis)

Montoya on Barcelonan hylkiö, joka ei ole oikein missään vaiheessa löytänyt mistään pelillistä kotiaan. Syksyn aikana laitapakki pelasi lainalla Interissä, mutta siitäkään ei tullut mitään. Montoya on silti vahvan peli-identiteetin tuotos. Hän on erinomainen pallollisena ja tuo rutkasti syöttövarmuutta Betisin puolustuksen oikealle laidalle. Lainahankinta on Betisille arvokas, sillä joukkueen paras oikea pakki Cristiano Piccini on loppukauden sivussa.

3. Abdoulaye Doucouré (Watford -> Granada)

Granada hyötyi Pozzon imperiumista, sillä Doucouré siirtyi alun perin Rennes’ta Valioliigan Watfordiin. Giampaolo Pozzon omistamasta Watfordista matka jatkui loppukaudeksi lainalle niin ikään Pozzon omistamaan Granadaan. Doucouré voi osoittautua erinomaiseksi vahvistukseksi. Hän on dynaaminen keskikentän keskustan pelaaja: vahva, mutta myös erittäin pallovarma. Syöttöprosentti oli Rennes’ssa kauden toiseksi paras ja maalipaikkoja hän loi eniten.

2. Denis Tsheryshev (Real Madrid -> Valencia)

Kertonee tarpeeksi, kun sanotaan, että Tsheryshevin perässä olivat tiettävästi myös Liverpool, Villarreal ja Sevilla. Venäläislaituri ei ole tällä kaudella pelannut juuri yhtään, ja otsikoissakin hän on ollut lähinnä Copa del Rey -fiaskon takia. Siitä huolimatta kyseessä on erittäin laadukas murtautumisvaiheen pelaaja. Jos Tsheryshev vain on fyysisesti pysynyt kunnossa, hänestä on todennäköisesti paljon iloa Valencialle loppukauden kattavan lainan aikana.

 

1. Augusto Fernández (Celta -> Atlético)

Augusto siirtyi Celtasta Altéticoon heti vuodenvaihteen jälkeen. 29-vuotias keskikentän keskikaistan pelaaja maksoi madridilaisille vain neljä miljoonaa euroa. On ehtinyt pelata jo kuudessa ottelussa siirtonsa jälkeen, mikä kertoo tasosta. Viime viikonloppuna Barcelonaa vastaan tullut valitettava polvivamma pitää Auguston jopa parin kuukauden ajan sivussa. Jos loukkaantumista ei oteta huomioon, argentiinalainen on erittäin hyvä lisäys Atleti-miehistöön. Etenkin kun Tiago alkaa jo olla melko iäkäs ja pelaajien ostokielto todennäköisesti astuu jossain vaiheessa voimaan.

Jokeri: Giuseppe Rossi (Fiorentina -> Levante)

Voi parhaimmillaan olla edelleen erittäin tehokas hyökkääjä, jonka avulla Levanten sarjapaikka säilyy. Pahimmillaankin on vain tehoton pelaaja, jonka pelistä loukkaantumiset ovat vieneet parhaan terän. Lainasiirto on Levantelle melko matalan riskin sijoitus. Kovin paljon hävittävää ei ole. Rossi muuten teki jo heti ensimmäisessä Levante-pelissään maalin.