Rayo Vallecano tiedotti verkkosivuillaan kahdesta hankinnasta. Manuel Iturra siirtyy seuraan loppukaudeksi lainalle Udinesesta. Granadasta Rayo hankki Pitin ilmaisella siirrolla. Pitin sopimus ulottuu kesään 2017.

31-vuotias Iturra on keskikenttäpelaaja, joka voi pelata sekä keskikentän pohjalla että keskustassa. Tällä kaudella chileläinen on pelannut Udinesen paidassa 19 ottelua, kun kaikki kilpailut otetaan huomioon. Iturra on tuttu pelaaja La Ligan seuraajille. Hän pelasi Real Murciassa kauden 2011-12, Málagassa 12-13 ja Granadassa 13-15.

34-vuotias Piti on laitahyökkääjä, joka voi operoida molemmilla laidoilla. Tarvittaessa hän kykenee pelaamaan myös kymppipaikalla. Tällä kaudella espanjalainen on viimeistellyt Granadalle kahdeksassa pelaamassaan ottelussa tehot 2+2. Peliaikaan (416 minuuttia) suhteutettuna Piti on ollut Granadan tehokkain pelaaja tällä kaudella.

Pitille Rayo on tuttu paikka, sillä hän pelasi seurassa kausina 2007-13. Vuosien saatossa Piti on iskenyt Rayolle 52 maalia. Hän on seuran kaikkien aikojen maalitilastossa toisena. Piti on mukana kokoonpanossa tänä iltana pelattavassa ottelussa Deportivo La Coruñaa vastaan.

Toimittajan sana

Molemmat hankinnat ovat melko loogisia. Paco Jémez käyttää yleensä mudostelmaa 4-2-3-1, jolloin keskikentän keskikaistalle tarvitaan kolme pelaajaa. Kokoonpano on ollut melko kapea, sillä joukkueesta on löytynyt vain kaksi selkeää keskikentän pohjalle soveltuvaa pelaajaa: Roberto Trashorras ja Raúl Baena. Sikäli Iturra tuo mukavasti leveyttä tuolle osastolle.

Pitin hankinnassa on osittain kyse hätäsiirrosta. Patrick Ebert on loppukauden sivussa, joten laitahyökkäyksessä oli aukko paikattavaksi. Tällä hetkellä myös Adrián Embarba on sairastuvalla, joten Piti saattaa päästä pelaamaan jo tänä iltana. Ja onhan tässä siirrossa mukana myös lajiromantiikkaa. Piti tarvitsisi vain muutaman maalin noustakseen seuran kaikkien aikojen maalitilaston kärkipaikalle. On hyvin mahdollista, että näin myös käy.