Real Madrid ei jättänyt epäilykselle sijaa sunnuntai-illan La Liga -ottelussa Espanyolia vastaan. Viime viikonloppuna Real Betisin kanssa tasapeliin jäänyt Madrid takoi taululle tennislukemat 6-0. Cristiano Ronaldo iski hattutempun, ja Karim Benzema nousi Los Blancosin kaikkien aikojen maalitilastossa 10 parhaan joukkoon. Maalinteossa onnistui myös parjattu James Rodríguez.

Ottelu tarjosi samalla synkän kasteen Espanyolin uusille hankinnoille Giedrius Arlauskisille ja Óscar Duartelle. Watfordin liettualaismaalivahti päästi kolme maalia ensimmäisen reilun vartin aikana ja Duarte teki oman maalin.

Kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti. Ensimmäisen kuusiminuuttisen aikana niin Ronaldo, Marcelo kuin Isco pääsivät laukomaan. Seitsemännellä peliminuutilla Espanyolin reikäinen puolustus ei enää kestänyt. Luka Modric haki pitkän pallon hyökkäyskolmanneksen oikeasta laidasta ja syötti Jamesille. Madridilaismedian hampaisiin joutunut kolumbialainen keskitti Karim Benzemalle, joka puski pallon verkkoon.

OptaJose

@OptaJose
7 - Karim Benzema has scored more first goals than any other player in La Liga this season. Punch.

Espanyol loi heti takaiskumaalin jälkeen kohtuullisen hyvän tilanteen Madridin maalille. Hyökkäys päättyi pienestä kulmasta tulleeseen matalaan laukaukseen, jonka Keylor Navas torjui jalallaan.

Espanyolin ilta muuttui hyvin synkäksi, kun pelikello oli tikittänyt vasta reilun 10 minuutin ajan. Enzo Roco kaatoi rangaistusalueella Ronaldon, joka ampui itse pisteeltä lukemat jo 2-0:aan. Samalla peli alkoi näyttää pelatulta.

Lopullinen niitti tuli vain viitisen minuuttia myöhemmin. James sai Modricilta syötön ja leikkasi oikealta hieman sisään. Laukaus muutti kotijoukkueen kannalta onnekkaasti suuntaa Papakouli Diopista ja painui ohi toiseen suuntaan heittäytyneen Arlauskisin.

Eikä ollut kaukana, että peli olisi ollut pari minuuttia myöhemmin jo 4-0. Isco tarjoili syötön Benzemalle, jonka jatko painui hiukan etutolpasta ohi.

Pikku hiljaa kotijoukkue otti hieman jalkaa pois kaasulta. Kovin paljon Espanyol ei kuitenkaan pallollisessa pelissä saanut aikaan, kunnes juuri ennen taukoa joukkueelle avautui erinomainen kavennuspaikka. Salva Sevilla pelattiin puolittain läpi, mutta espanjalaisen yritys jäi kovin köykäiseksi.

Ja siinä missä Espanyol sähläsi maalipaikkansa, heti perään Madrid iski. Ronaldo oli 1v3-alivoimatilanteessa rangaistusalueen rajan tuntumassa. Portugalilainen onnistui leikkaamaan sisään ja laukoi vasemmalla jalallaan pallon maaliin. Espanyolin puolustajat näyttivät tilanteessa kömpelöiltä, mutta pisteitä on annettava myös Ronaldolle. Valkopaitojen kaikkien aikojen maalintekijän harhautus oli juuri sellaista valkoista balettia, jota seuran kannattajat haluavat nähdä.

Toisella jaksolla Zinédine Zidane antoi lepoa keskikentän kaksikolleen. Modric vaihtui Jeséen ja Toni Kroos Casemiroon. Juuri ennen Kroos-Casemiro-vaihtoa Ronaldon vapaapotku oli painua maaliin. Laukaus leijaili hiukan yläriman yli ja maalin katolle.

72. minuutilla Espanyol loi ottelun toisen erinomaisen maalipaikkansa. Pallo päätyi Sergio Ramosin katkon jälkeen kuin varkain Abraham Gonzálezille. Navas reagoi nopeasti ja hyökkäsi nopeasti maaliltaan vastaan. Lopulta Abraham ei ehtinyt edes kunnolla laukoa. Pari minuuttia myöhemmin Ramos onnistui liukumaan Mamadou Syllan laukauksen kulmapotkuksi.

Vajaa 10 minuuttia ennen täyttä aikaa kotijoukkue iski viidennen kerran. James veti rajaheiton jälkeen kaksi puolustajaa itseensä ja syötti pallon vapaana olleelle Jesélle. Hyökkääjä tarjoili nappikeskityksen Ronaldolle, joka puski hattutempun täyteen. Samalla portugalilainen nousi La Ligan maalitilastossa jaetulle ykkössijalle yhdessä Luis Suárezin kanssa. Kauden 19 liigamaalistaan Ronaldo on iskenyt peräti kahdeksan Espanyolia vastaan. Syyskuussa hyökkääjä nimittäin iski viidesti pallon barcelonalaisten verkkoon.

Ja vielä tuli yksi. 87. minuutilla Jesé kuljetti vasemmalta vauhdilla kohti Espanyol-maalia ja haki matalalla keskityksellä Ronaldoa. Vajaa viikko sitten Club Bruggesta hankittu Duarte ohjasi pallon omiin.

Voiton ansiosta Madrid otti naapuriaan Atléticoa sarjataulukossa kiinni. Joukkueiden välinen ero on nyt yksi piste Atletin hyväksi. Sarjakärkeen Los Blancosilla on enemmän matkaa. Ottelun vähemmän pelannut Barcelona on karannut neljän pisteen päähän. Espanyol puolestaan jatkaa sijalla 15.

La Liga sunnuntaina

Sevilla-Levante 3-1 (1-0)
1-0 Kévin Gameiro (1.)
2-0 Vicente Iborra (47.)
2-1 Giuseppe Rossi (55.)
3-1 Evgen Konoplyanka (76.)

Valencia-Sporting Gijón 0-1 (0-0)
0-1 Antonio Sanabria rp. (50.)

Las Palmas-Celta Vigo 2-1 (1-1)
0-1 Theo Bongonda (5.)
1-1 Jonathan Viera rp. (33.)
Ulosajo, Fabián Orellana, Celta Vigo (74.)
2-1 Willian José (90)

Real Madrid-Espanyol 6-0 (4-0)
1-0 Karim Benzema (7.)
2-0 Cristiano Ronaldo (12.)
3-0 James Rodríguez (16.)
4-0 Cristiano Ronaldo (45.)
5-0 Cristiano Ronaldo (82.)
6-0 Óscar Duarte om. (86.)