La Ligassa pelattiin lauantai-iltana kolmella paikkakunnalla.

Espanyolin voitto minuuteista kiinni

Alkuillan kohtaamisessa Espanyol isännöi sarjanelosta Villarealia. Felipe Caicedo vei isännät johtoon jo ottelun neljännellä minuutilla. Villareal ei tästä lannistunut, vaan tasoitti ottelun 20 minuuttia myöhemmin Manu Triguerosin maalilla.

Vartti myöhemmin Espanyol siirtyi ottelussa toistamiseen johtoon. Tällä kertaa maalinteossa onnistui Gerard Moreno, kun ottelua ensimmäistä puoliaikaa oli jäljellä viitisen minuuttia. Ensimmäisellä puoliajalla siirryttiin katalaanien 2-1-johdossa.

Pitkälle ottelun loppuun näytti siltä, että täysi pistepotti jäisi RCDE Stadiumille. Villarealin toppari Mateo Musacchio oli kuitenkin eri mieltä, ja tasoitti ottelun pelikellon näyttäessä 88. minuuttia. Tasoitusmaalista suivaantuneena Espanyolin johtomaalin tehnyt Moreno hölmöili itselleen ulosajon. Pisteet jakoon 2-2-tuloksella.

Granada suli – ja nousi

Puoli kymmeneltä nähtiin Granadan ja Getafen välinen kohtaaminen.

Granada aloitti ottelun väkevästi. Fran Rico vei isännät johtoon 27. kohdalla. Yhdeksän minuuttia myöhemmin lisää vettä myllyyn lappasi Youssef El Arabi. Ensimmäiselle puoliajalle siirryttiin Granadan 2-0-johdossa.

Granadan hyväntuntuinen 2-0-johto kesti toisella puoliajalla puolisen tuntia, kunnes sattui synkkä viisiminuuttinen. Ensin Stefan Scepovic toi vierailijat maalin päähän, ja neljä minuuttia myöhemmin Moi Gómez latoi lukemat tasoihin. Granada ei kuitenkaan lamaantunut tästä täysin, sillä he onnistuivat maalinteossa vielä kerran Rubén Rochinan toimesta. Näin ollen pisteet jäivät Los Cármenesille 3-2-lukemin.

Rayo Vallecanolle riitti 15 minuuttia

Myöhäisillan ottelussa Rayo Vallecanon vieraaksi Vallecasille saapui Celta Vigo.

Ottelun ensimmäiset 20 minuuttia pelattiin tasaisissa merkeissä, jonka jälkeen alkoi Vallecano-show. 21. minuutilla Miku siirsi isännät johtoon. Viisi minuuttia myöhemmin oli Titon vuoro siirtää isännät kahden maalin etumatkalle. Os Celester lamaantui tästä täysin, ja 36. minuutilla Jozabed huudatti kotiyleisöä jo kolmannen kerran.

Täydet ja arvokkaat kolme pistettä jäivät siis Madridiin tyylipuhtaalla 3-0-voitolla.

La Liga lauantaina

Málaga-Barcelona 1-2 (1-1)

0-1 Munir El Haddadi (2.)
1-1 Juanpi (32.)
1-2 Lionel Messi (51.)

Espanyol-Villareal 2-2 (2-1)

1-0 Felipe Caicedo (4.)
1-1 Manu Trigueros (24.)
2-1 Gerard Moreno (40.)
2-2 Mateo Musacchio (88.)
Ulosajo – Gerard Moreno (89.)

Granada-Getafe 3-2 (2-0)

1-0 Fran Rico (27.)
2-0 Youssef El Arabi (36.)
2-1 Stefan Scepovic (71.)
2-2 Moi Gómez (74.)
3-2 Rubén Rochina (77.)

Rayo Vallecano-Celta Vigo 3-0 (3-0)

1-0 Miku (21.)
2-0 Tito (26.)
3-0 Jozabed (36.)