Lauantain ensimmäisessä La Liga -ottelussa Málaga isännöi La Rosalesalla Barcelonaa.

Ensimmäinen puoliaika isäntien hallintaa

Barcelona näytti heti alussa, että Málagalla ei edessä ole hirveän mukana ilta. Kun ottelu oli pelattu noin puolitoista minuuttia, pääsi Luis Suárez syöttämään päätyrajan tuntumasta aivan maalin eteen Munir El Haddadille, joka pääsi viimeistelemään ensimmäisen La Liga -maalinsa tyhjään maaliin.

Málaga pääsi hyvin pelin mukaan Barcelonan maalin jälkeen, ja hallitsikin ottelua. 13. minuutilla tasoitus oli lähellä. Charles pääsi ampumaan rangaistusalueen rajalta, mutta Claudio Bravo onnistui kurkottamaan oikeaan alakulmaan suuntautuneen pallon tolppaan.

Vajaan puolentunnin pelaamisen jälkeen Bravo aiheutti katalaaneille ylimääräisiä sydämentykytyksiä. Maalivahdin avaus päätyi suoraan ensimmäiselle Málaga-pelaajalle, mutta Javier Mascherano pelasti chileläisen tällä kertaa häpeältä.

31. minuutilla La Rosalesa räjähti. Charles pääsi kääntämään pallon Juanpille, joka pääsi tälläämään pallon verkon perukoille. Kyseessä oli venezuelaisen ensimmäinen La Liga -maali.

Muutama minuuttia maalin jälkeen Juanpi sai osakseen kovan taklauksen, kun Adriano taklasi miehen Malagan vaihtoaitioon. Juanpi onnekseen pystyi jatkamaan peliä, ja Adrianokin selvisi varoituksetta.

Pari minuuttia ennen ensimmäisen puoliajan loppua Lionel Messillä oli tuhannen taalan paikka siirtää Barcelona takaisin johtoon. Argentiinalainen pääsi ensimmäisenä Carlos Kamenin torjumaan irtopalloon, mutta niin vain Miguel Torres ehti liukumaan laukauksen eteen juuri ratkaisevalla hetkellä.

Toinen puoliaika tasaista vääntöä

Kun toista puoliaikaa oli pelattu viitisen minuuttia, yllätettiin Kameni toisen kerran. Adriano laittoi tarkan keskityksen maalin eteen, jonka Messi jatkoi komealla puolivolleylla suoraan yläkulmaan.

55. minuutilla kotijoukkue oli lähellä tulla jälleen tasoihin Bravon syljettyä irtopallon eteensä. Mascherano kuitenkin oli jälleen mies paikallaan sai roiskaistua purkupallon väljemmille vesille.

72. minuutilla oli Ignacio Camachon vuoro päästä yrittämään tasoitusta. Mascheranon purku vapaapotkun jälkitilanteessa oli heikko, ja Camacho pääsi laukomaan. Bravo kuitenkin onnistui torjumaan laukauksen komealla torjunnalla.

Muutama minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Messillä oli mahdollisuus lyödä viimeinen niitti isäntien arkkuun. Tuoreen Ballon D’or -voittajan laukaus kuitenkin ohjautui liiaksi päin vahvaa ottelua pelannutta Kamenia.

Málagan taistelu ei lopulta riittänyt, ja täydet pisteet matkasivat Kataloniaan.

La Liga lauantaina

Málaga-Barcelona 1-2 (1-1)

0-1 Munir El Haddadi (2.)
1-1 Juanpi (32.)
1-2 Lionel Messi (51.)

Espanyol-Villareal klo 19.15
Granada-Getafe klo 21.30
Rayo Vallecano-Celta Vigo klo 23.05