Asiantuntijapalvelu Deloitte Football Money League on julkaissut vuosittaisen raporttinsa jalkapalloseurojen varallisuudesta. Raportti perustuu seurojen tilinpäätöksessä ilmoittamaan liikevaihtoon. Liikevaihtoon lasketaan mukaan lipputulot, televisio-oikeudet ja markkinointi.

Kaudella 2014-2015 korkeimmat tulot tehneet kaksi seuraa löytyivät La Ligasta. Real Madridin liikevaihto oli peräti 577 miljoonaa euroa. Barcelonan 560,8 miljoonaa euroa.

Kärkikaksikon taakse jäi Valioliigan suurseura Manchester United. 20 kärkeen mahtui espanjalaisseuroista myös 169,3 miljoonan euron tulot tehnyt Atlético Madrid.

Barca ja Real hallitsivat myös sosiaalisessa mediassa. Katalonialaisseuralla oli eniten tykkäyksiä Facebookissa ja seuraajia Instagramissa. Realilla taas oli suurin määrä Twitter-seuraajia.

Realin kohdalla kaupallinen menestys ei ole yhdistettävissä otteisiin kentällä. Los Blancos ei voittanut kaudella 2014-15 ainuttakaan pokaalia ja jäi Mestarien liigassa välieriin. Realin kohdalla 43 prosenttia liikevaihdosta tulikin mainostuloista ja 35 prosenttia televisio-oikeuksista.

Deloitte epäilee Manchester Unitedin kilpailevan tulevaisuudessa Valioliigan televisiotulojen ja englantilaisseurojen omien tulojen myötä vahvasti ykköspaikasta.

Barcelonan kausi oli urheilullisesti Realia vahvempi. Katalonialaisseura palasi La Ligan mestariksi ja voitti Mestarien liigan loppuottelussa Juventuksen. Tulojen kasvu euromenestyksestä nostikin joukkueen Unitedin ohi listan toiselle sijalle.

Espanjalaisseurat voivat yleisesti odottaa tulojenousua kauden 2015-16 televisio-oikeuksien liikevaihdosta. Uuden myyntijärjestelmän myötä liikevaihto lähetysoikeuksista tulee nousemaan raportin mukaan huomattavasti.

Deloitten raportin voit lukea kokonaisuudessaan täältä.