Keskiviikkona nähtiin pari kiihkeää Copa del Reyn puolivälieräkamppailua. Tänään vuorossa ovat ottelut Valencia-Las Palmas ja Sevilla-Mirandés.

Valencia-Las Palmas

La Ligassa Valencia ei ole onnistunut nappaamaan Gary Nevillen alaisuudessa vielä yhtään voittoa. Copa del Reyssä on mennyt paremmin. Granada taipui yhteismaalein 7-0, ja nyt on vastassa jotakuinkin saman tason Las Palmas. Ihan ilmaiseksi Valencia ei Las Palmasia kaada. Nousijajoukkue voitti neljännesvälierissä Eibarin sekä vieraissa että kotonaan.

Valencialla on edelleen jonkin verran loukkaantumishuolia. Javi Fuego on sivussa, samoin Sofiane Feghouli ja Enzo Pérez. Las Palmasilla ei sen sijaan loukkaantumishuolia ole.

Valencia ja Las Palmas ovat tällä kaudella kohdanneet toisensa kerran. Marraskuun loppupuolella pelattu ottelu päättyi 1-1-tasapeliin. Tuolloin Valencia hieman yllättäen antoi Mestallalla Las Palmasin määritellä pelin virtauksen lähes täysin. Las Palmas voittikin maalintekoyritykset 18-9. On odotettavissa, että Valencia pyrkii nyt horjuttamaan Las Palmasia hieman aktiivisemmalla pelisuunnitelmalla. Veikataan ottelusta niukkamaalista tasapeliä.

Sevilla-Mirandés

Illan toisessa ottelussa Sevilla isännöi ainoaa yhä mukana olevaa pääsarjan ulkopuolista joukkuetta, Mirandésia. Lähtökohtaisesti tasoero näiden joukkueiden välillä on suuri. Sevilla on voittanut neljä peliä putkeen ja noussut La Ligassa seitsemänneksi. Mirandés sen sijaan hävisi viime viikonloppuna rumasti Leganésille ja putosi Segundassa sijalle 11. Materiaalierosta ei varmaan tarvitse edes puhua.

Vaikka erot ovat paperilla suuret, ei Mirandésin tehtävä mahdoton ole. Ei joukkueella pitänyt olla mitään mahdollisuuksia Deportivo La Coruñakaan vastaan. Toisin kävi. Ensin kotona 1-1-tasapeli ja reilu viikko sitten kaikkien yllätykseksi Riazorilta 3-0-vierasvoitto.

Mirandés ei Sevillaa vastaan todennäköisesti aloitteita tee. Eikä sen tarvitse. Sevilla on kotijoukkue ja ”parempi” joukkue. Tietyllä tapaa sen velvollisuus on viedä peliä. On mielenkiintoista nähdä, millaisen prässi- ja riskitason Mirandés valitsee ja mitkä alueet se pyrkii ylimiehittämään. Veikataan Sevillalle 2-0-voittoa.

Copa del Reyn puolivälierät

Torstai
Valencia-Las Palmas klo 21
Sevilla-Mirandés klo 22