Real Madrid ja Atlético Madrid ovat sitä mieltä, etteivät ne ole rikkoneet sääntöjä alaikäisten pelaajien siirtoihin liittyen. Fifa määräsi eilen molemmille seuroille kahden siirtoikkunan pituisen pelaajien rekisteröintikiellon (uutinen).

Atlético tyytyi julkaisemaan verkkosivuillaan lyhyen tiedotteen, jossa se kiistää Fifan väitteet rikkomuksista. Tiedotteessa myös sanotaan, että Atlético aikoo valittaa päätöksestä.

– Totuus on se, että tämä tuli yllätyksenä. Olemme vakuuttuneita siitä, että meidän on valitettava päätöksestä ja sen aiomme myös tehdä, Atléticon puheenjohtaja Enrique Cerezo sanoi myöhemmin Goal.comin haastattelussa.

– En tiedä, voimmeko hankkia pelaajia tulevana kesänä, koska en tiedä, miten säännöt menevät. Teemme joka tapauksessa valituksen, joten katsotaan.

– Kaikesta huolimatta meillä on erinomainen ja hyvin nuori joukkue, joka jatkaa taistelua pokaaleista. Pyydän kannattajia olemaan rauhallisia. Olemme urheilullisesti hyvässä jamassa.

Real julkaisi verkkosivuillaan pidemmän tiedotteen, jossa se kiisti kohta kerrallaan jokaisen Fifan väitteen. Tiedotteen lopussa myös Real kertoo valittavansa päätöksestä. Lisäksi Realin toimitusjohtaja José Ángel Sánchez ja lakiasioiden johtaja Javier López Farré pitivät tapauksen tiimoilta lehdistötilaisuuden.

– Tällä seuralla on arvot ja eettinen koodisto. Emme ole koskaan rikkoneet niitä, Sánchez sanoi.

– (Fifan) väitteet ovat niin pahasti metsässä, että tämän seuran rankaiseminen on absurdia.

Seuroille annettiin kolme päivää aikaa ilmoittaa mahdollisesta valituksesta. Molemmat ovat sen jo tehneet. Kolmen päivän lisäksi seuroille annettiin seitsemän päivää aikaa esitellä valituksensa sisältö. Fifan valituskäsittelylle ei sen sijaan ole annettu konkreettista aikamäärettä.

Lehdistötilaisuudessa Sánchezilta ja López Farrélta kysyttiin, onko Fifan rangaistus aiheuttanut toimia kokoonpanon suunnittelun suhteen.

– Tällä hetkellä keskitymme vain valitusprosessiin. Emme ede mieti muita vaihtoehtoja. Toivon, ettei meidän tarvitse viedä tapausta CAS:iin (urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin), mutta jos meidän on se tehtävä, tietysti teemme niin.

Kaksikolta kysyttiin myös, miten tapaus linkittyy Barcelonan vajaa kaksi vuotta sitten saamaan samanlaiseen rangaistukseen.

– En kommentoi Barcelonan tapausta, mutta meidän tapauksemme on täysin erilainen. Voimme vain ajatella, että tässä on tapahtunut virhe.

Real Madridin tapauksessa puhutaan rikkomuksista kahdeksan eri pelaajan kohdalla. Kahdeksikon nimiä ei haluttu muuuten mainita, mutta joukkoon kuuluvat muun muassa kaksi päävalmentaja Zinédine Zidanen poikaa. Zidanen pojat Enzo, Luca, Theo ja Elyaz pelaavat Real Madridin organisaatiossa.

– En voi sanoa kahdeksan pelaajan nimiä, koska se on henkilökohtaista tietoa. Zidanen kaksi poikaa kuuluu rangaistuksen piiriin, koska heidät on väitteen mukaan rekisteröity väärin perustein.