Celta Vigo on tekemässä tammikuun ensimmäisen hankintansa. Seura vahvisti Twitter-tilillään ja verkkosivuillaan, että Marcelo Díaz saapui kaupunkiin torstaina. Díazin pitää enää läpäistä lääkärintarkastus ja allekirjoittaa paperit, minkä jälkeen hän voi virallisesti siirtyä saksalaisesta HSV:stä Galíciaan. Tiedotteessa Celta kertoo olevansa tietoinen keskikenttäpelaajan takareisivammasta. Díazin pitäisi olla pelikuntoinen kolmen viikon kuluttua.

RC Celta

@RCCelta
El internacional chileno Marcelo Díaz llega a Vigo para cerrar su fichaje por el #RCCV--> goo.gl/eUtPXK

29-vuotias Díaz siirtyi HSV:hen viime helmikuussa. Tällä kaudella vastuuta on kertynyt kaikki kilpailut mukaan lukien 12 ottelussa yhteensä vain 578 minuutin verran. Chilen maajoukkueessa Díaz on arvostetumpi pelaaja. Hän oli viime kesänä voittamassa Copa Américaa ja pelasi vuoden 2014 MM-kisoissa jokaisen ottelun alusta loppuun.

Toimittajan sana

Díaz on mielenkiintoinen pelaaja. Mittaa on vain 166 senttiä, mutta hän pelaa usein keskikentän pohjalla. Chileläinen ei ole maailman paras pääpelaaja eikä taklaaja, mutta hän pystyy sijoittumisellaan paikkaamaan fyysisiä puutteitaan. Díazin syöttöpelaaminen on hyvällä tasolla, minkä lisäksi hänellä on painava laukaus. Kaiken kaikkiaan Díaz pyrkii paikkaamaan Celtassa Atlético Madridiin myydyn Augusto Fernándezin jättämän aukon.