Fifa on asettanut Real Madridin ja Atlético Madridin kahden siirtoikkunan pituiseen pelaajien ostokieltoon. Rangaistus pannaan täytäntöön kuluvan kauden jälkeen. Seurat eivät siis saa hankkia pelaajia kesällä 2016 tai talvella 2017. Fifa tiedotti asiasta verkkosivuillaan ja Twitter-tilillään.

FIFA Media

@fifamedia
Transfer ban imposed on @Atleti & @realmadrid prevents them from registering players for next two windows (not current window). 2/3

Pelaajien ostokiellon lisäksi Atléticolle määrättiin 900 000 Sveitsin frangin (826 000 euroa) ja Realille 360 000. frangin (331 000 euroa) sakko.

Rangaistukset johtuvat väärinkäytöksistä alaikäisten pelaajien siirroissa. Fifan tutkinnat käsittelivät Real Madridin tapauksessa vuosina 2005-14 seurassa pelanneita ja Atléticon tapauksessa vuosina 2007-14 seurassa pelanneita pelaajia.

Molemmat seurat valittanevat päätöksestä, mikä saattaa viivästyttää rangaistusten täytäntöönpanoa.

Fifa langetti samanlaisen rangaistuksen Barcelonalle vajaa kaksi vuotta sitten. Barcelonan rangaistuksen piti alkaa kesäkuussa 2014, mutta valituskäsittely siirsi rangaistuksen täytäntöönpanoa. Rangaistuksen pituus ei kuitenkaan muuttunut, vaan Barca joutui kärsimään rangaistuksen talven 2015 ja kesän 2015 siirtomarkkinoiden aikana. Rangaistus päättyi vuodenvaihteessa.

Barcelonan ennakkotapaus tarkoittanee myös sitä, että Real ja Atlético voivat rangaistuksen aikanakin hankkia pelaajia. Pelaajat voidaan kuitenkin rekisteröidä vasta siirtokiellon umpeutuessa. Näin Barcan edustusjoukkue toimi Arda Turanin ja Aleix Vidalin tapauksissa.